Datum: zondag 26 maart 2023, 16:09 - Auteur: Redactie

WDS ’19 is woest na ‘terugspeelbal’ en ziet koploper VVR winnen

In 4C had WDS ’19 uitzicht op een positief resultaat tegen titelfavoriet VVR zondagmiddag. Een dubieus moment in blessuretijd gooide echter roet in het Bredase eten.

Voor WDS was de boodschap duidelijk; er moest gewonnen worden om nog aanspraak te kunnen maken op de bovenste plaatsen. WDS startte dan ook furieus aan de wedstrijd. Met hoog druk de tegenstander het voetballen onmogelijk maken en zelf veel mogelijkheden creëren. Na eerst een vlammend schot op de lat, stond Andries Tolenaars aan de basis van de dik verdiende 1-0-voorsprong. Met een mooie crossbal lanceerde hij Abdul Avci, die op zijn beurt de bal mee gaf aan de buitenom komende Thomas Koevoets. Met een gericht schot kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij de linksback. Het feestje duurde echter niet lang. Een diepe bal van VVR zorgde voor onrust tussen doelman Nick Verhagen en doelpuntenmaker  Koevoets. De bal stuiterde op het hoofd van de aanvaller van VVR en viel zo binnen; 1-1 tijdens de rust..

Waar de eerste helft WDS de betere ploeg was, kwam VVR prima de kleedkamer uit. Het bezoek uit Rijsbergen startte met een afgekeurde doelpunt wegens buitenspel, maar verder werd het qua veldspel een gelijk opgaande wedstrijd met een fantastische redding van Verhagen. Dinh Vo kreeg de bal op de rand van de zestien tegen zijn hand aangeschoten en de scheidsrechter van dienst besloot een vrije trap toe te kennen. Het moment voor Verhagen om te laten zien waarom hij in de goal staat. Met een atletische duik bokste hij de bal uit de verre kruising. Niet veel later werd er een bal van de lijn gered na een inzet van Bart van Eekelen. Dan breekt de slotminuut aan. Na eerder een aantal handsballen over het hoofd te hebben gezien besloot de scheidsrechter om zijn moment van de wedstrijd te pakken.

Wederom een lange bal vanuit VVR en Santi van Beek wist de bal, op ongeveer 35 meter afstand, de bal via zijn tegenstander weg te werken. Nick Verhagen pakte te bal op en de scheidsrechter besloot, vanaf de helft van VVR, tot een terugspeelbal. Paniek bij de thuisploeg, een cadeautje voor de gasten En het cadeautje werd op een geweldige manier uitgepakt door de lijstaanvoerders. De bal verdween snoeihard in de verre kruising wat de 1-2 betekende. Voetbalinbreda.nl nam poolshoogte bij WDS-coach Martijn van Wanrooy.

“Normaliter kan ik een nederlaag redelijk goed relativeren. Goed is goed en slecht is slecht. Soms heb je wat geluk en soms zit het tegen. Maar wat vandaag in de laatste minuut gebeurde kan in mijn optiek echt niet. Je bent de eerste helft beter, de tweede helft voetballend gelijkwaardig en over de hele wedstrijd genomen krijg je meer kansen en mogelijkheden dan VVR. Op deze manier verliezen is dan echt heel zuur. Met een laatste krachtsinspanning gaat de bal via de aanvaller naar onze keeper, die de bal vervolgens oppakt. Dat je daar dan een terugspeelbal voor geeft is voor mij niet te bevatten. Ploegen als Chaam en Pretoria zijn beter dan het VVR wat we vandaag gezien hebben, maar zij hebben het geluk van de aanstaande kampioen. Dat is wel bewezen vandaag.”

WDS ’19 – VVR 1-2 (1-1)
1-0 Thomas Koevoets, 1-1 en 1-2 VVR.