Datum: zondag 14 april 2019, 17:00 - Auteur: Redactie

WDS ’19 kan de druk niet aan en verliest van RFC

Een cruciale topper die gewonnen moest worden door WDS ’19 in de hoop te promoveren uiteindelijk werd verloren in 4C. Zondagmiddag was het hoger geklasseerde RFC de baas op eigen veld.

Vooraf benoemde WDS zich tot titelkandidaat, maar na Be Ready (uit en thuis) en RFC (uit en thuis) is duidelijk waarom de club uit de Haagse Beemden buiten de top drie valt. Vier nederlagen en dus nul punten in absolute krakers: een hard gelag voor vertrekkend coach Gijs Smulders. Zondag in Raamsdonksveer vond die vierde nederlaag plaats, al begonnen de Bredanaars helemaal niet slecht.

WDS begon sterk aan de pot en zette vroeg druk op de thuisploeg. Het kwam door een defensieve blunder dat RFC aan de leiding werd geholpen vlak voor rust. Na de pauze ging de oudste amateurclub van Breda op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook bijna. Eerst werd een in een scrimmage een kans om zeep geholpen en daarna maakte WDS het nog bonter. Een unieke kans werd volledig onderschat.

Na exact een uur spelen mocht Abdul Avci aanleggen voor een strafschop, maar de ‘Veerse’ goalie tikte het leer uit de linker benedenhoek. In de slotfase hoopte WDS nog altijd op de 1-1, maar toen Jisk Flikweert een curieuze rode kaart kreeg omdat hij een doorgebroken spelen zou hebben neergehaald, ging het definitief mis. De daaropvolgende vrije trap werd ook nog eens via de binnenkant van de paal achter keeper Thomas Point geschoten.

En dus is WDS directe concurrent Blauw Wit ’81 weer kwijt, want die club won wel en heeft nu drie punten meer. Tevens komt Terheijden, dat thuis van Boeimeer won, ook dichterbij en wordt promotie via de nacompetitie dus lastiger voor WDS. Aanvoerder Kevin Keehnen baalde dan ook toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak. “We verloren uiteindelijk wel terecht, maar ook onnodig.” Komend paasweekend ontmoet WDS concurrent Terheijden.

RFC – WDS ’19 2-0 (1-0)
1-0 en 2-0 RFC.