Datum: zondag 4 februari 2024, 17:01 - Auteur: Redactie

WDS ’19 klopt Dubbeldam en sluipt de suptop binnen

Na een slechte eerste seizoenshelft won WDS zondag in 4B voor de tweede maal op rij. Concurrent Dubbeldam verzoop in Kesteren, waar men de vijfde positie nu in handen heeft met grote dank aan doelpuntenfenomeen Abdul Avci (foto).

De eerste grote kans was voor de thuisploeg op sportpark Paradijs. Een hard en goed schot van Abdul Avci werd uitstekend gekeerd door de  goalie uit Dordrecht. Amper twee minuten later kwam WDS goed weg. Thom Flikweert liet zich aftroeven en de aanvaller van Dubbeldam ging 1 op 1 met keeper Danni van Steenhoven en hield heel even in zodat er een onvermijdelijke botsing kwam met Thom Flikweert in de achtervolging. Waar iedereen dacht aan een strafschop en rode kaart, legde de warrig fluitende scheidsrechter de bal buiten de zestien en gaf Flikweert slechts een gele kaart.

Na 32 minuten spelen volgde een vrije trap voor Dubbeldam aan de zijkant van het spel. De bal werd zo in de voeten van Bayram Avci gespeeld die geen seconde twijfelde en broertje Abdul Avci 1 op 1 stuurde. Dat zijn kansen die je aan hem wel kunt overlaten en beheerst werd de terechte 1-0 binnen geschoven wat tevens de ruststand was. De tweede helft was net onderweg toen Appie Avci de bal wist te ontfutselen en ging weer 1 op 1. Een bijna herhaling van de eerste goal, maar nu omspeelde hij de keeper en schoof opnieuw binnen voor de 2-0. Op het uur maakte Abdul Avci zijn hattrick compleet en zette WDS op een comfortabele 3-0 voorsprong: zijn achtste (!) goal in zeven dagen.

Maar scheidsrechter van dienst had natuurlijk nog wat te compenseren van het penaltymoment in de eerste helft. Een ouderwetse scrimmage werd vakkundig door invaller Jisk Flikweert ruim voor de doellijn weggewerkt maar tot verbazing van zowel Dubbeldam als WDS wees de scheids naar het midden en gaf letterlijk een doelpunt cadeau aan de gasten. Met nog een kwartier op de klok niet echt een feestje voor WDS. Toen acht minuten voor tijd Jordy Wouters ook nog een perfecte voorzet binnen kopte werd het toch billenknijpen.
Invaller Jamie van Zalen maakte aan alle onzekerheid een einde door de tweede assist van Bayram Avci tot een doelpunt te promoveren: 4-2 en de overwinning binnen.

“Ondanks dat het op het laatst toch onnodig spannend werd hebben we vandaag een volwassen wedstrijd gespeeld. Het middenveld met Boris Bossink, uitblinker Dara Yet en Ojani Muntslag overheerste en zorgde er eigenlijk voor dat Dubbeldam amper gevaarlijk werd. Achterin lijkt het momenteel heel stabiel en dan kunnen de mannen voorin hun ‘ding’ doen. Gino Mac Nack en ik zijn heel tevreden met het resultaat, maar nog belangrijker dat de spelers hun taken vandaag heel goed uitvoerden. Over twee weken de inhaalwedstrijd tegen TVC Breda. Benieuwd hoe de jongens uit de carnavalsweek komen, haha”, aldus vertrekkend trainer Martijn van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – Dubbeldam 4-2 (1-0)
1-0, 2-0 en 3-0 Abdul Avci, 3-1 en 3-2 Dubbeldam, 4-2 Jamie van Zalen.