Datum: zondag 13 september 2020, 16:23 - Auteur: Redactie

WDS ’19 knakt bezoekend SVC na ijzersterke eerste helft

WDS ’19 herstelde zich zondagmiddag uitstekende van de recente nederlagen. In 4C kwam SVC zonder succes op bezoek in de Haagse Beemden.

WDS startte moeizaam aan de wedstrijd. De eerste fase wisten het moeilijk om te gaan met het twee spitsen-systeem van de tegenstander met een veel opkomende linkerkant. Een kleine omzetting na een minuut of tien zorgde ervoor dat Koen van Kleef niet meer in verdedigend opzicht opgeblazen werd. Van beide partijen was het in balbezit erg rommeling. Veel onnodig balverlies waardoor WDS moeilijk onder druk uit kon komen en het spitsenduo vaak op een eiland kwam te staan. Desondanks wat het rechtsback Quinten van Zalen die oprukte over de rechterzijde en een panklare voorzet afleverde bij de tweede paal waar Andries Tolenaars de bal tegen de touwen aan kopte.

Het zou moeten zorgen voor een stukje vertrouwen echter nog altijd was het SVC dat een aantal keren gevaarlijk door kwam. Op slag van rust was het echter Richel Nicia die na een geweldige Braziliaanse actie over links drie man het bos instuurde en de geheel vrijstaande Abdul Avci een niet te missen kans gaf; 2-0 op slag van rust. Maar het was nog niet voorbij; in de tweede minuut van de blessuretijd was het Bayram Avci die goed door zette in het strafschopgebied en de bal snoeihard bij de tweede paal binnen schoot.

Een ruime 3-0-voorsprong en SVC, dat teleurstellend afdroop richting kleedkamer, waar WDS op het veld de bespreking hield. De tweede helft startte met een deceptie. Aanvoerder Ralph de Brouwer viel uit na een ijsbeentje in de eerste helft en niet veel later moest ook Dara Yet het strijdtoneel verlaten. De van een blessure teruggekeerde Roland Pluijm en de ‘good old’ Murat Guldal waren de vervangers.

Verder eigenlijk eenzelfde beeld als de eerste helft. WDS wilde wel, maar was niet secuur genoeg in de passing. SVC werd terug gedrongen en probeerde via lange ballen de ruimte te vinden. In de 61ste minuut (ook het rugnummer van de oudste Avci) scoorde Bayram de beslissende 4-0 na goede voorbereiding van Abdul Avci. De wedstrijd was eigenlijk gelijk over en het niveau daalde. In de 75ste minuut zorgde een ongelukkige handbal nog voor een mogelijkheid voor een ere treffer. Maar de matig ingeschoten penalty werd klemvast gepakt door WDS-goalie Roy van Endschot. En zo won WDS nu wel.

“Vorige week was ons veldspel beter dan vandaag en als we een rol willen gaan spelen dan zal het tempo van de passing en de concentratie toch verbeterd moeten worden. Waar we vorige week acht kansen kregen en eenmaal scoorde, kregen we er vandaag weer achtben scoren we vier keer. Positief is dat we de nul hielden en de strijd vandaag beter was dan vorige week. Nu dinsdag trainen en donderdag de laatste bekerwedstrijd en dan kunnen we genieten van een vrije zondag”, aldus winnend trainer Martijn van Wanrooy tegenover Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – SVC 4-0 (3-0)
1-0 Andries Tolenaars, 2-0 Abdul Avci, 3-0 en 4-0 Bayram Avci.