Datum: zondag 5 november 2023, 19:20 - Auteur: Redactie

WDS ’19 lijkt op stoom: ook Raamsdonk wordt genekt

WDS ’19 haakt weer aan bij de bovenste ploegen van 4B. Zondagmiddag won het met speels gemak van Raamsdonk.

WDS begon furieus aan de wedstrijd in de Haagse Beemden. Mensen die later pas naar sportpark Paradijs kwamen misten het sterke begin van de blauwen. Was het eerst na acht minuten spelen aan Abdul Avci (foto), die karakteristiek van links naar binnenkwam, voor de 1-0. Amper twee minuten later was het Dylan Siwalette die zijn goede vorm van de laatste weken onderstreepte. Bayram Avci wist de bal met de juiste snelheid te steken naar Bart van Eekelen wiens subtiele balletje naar Siwalette bekroond zag worden met een net zo subtiel schot in de korte hoek: 2-0 na negen minuten spelen.

Vervolgens was het een kwestie van temporiseren. WDS hoefde niet zo nodig snel vooruit en Raamsdonk kon gewoon niet verder komen dan wat simpele schoten in de handen van WDS-keeper Nick Verhagen. Nog voordat het half uur voorbij was stond de ruststand op het bord. Abdul Avci was er weer eens tussenuit gepiept en hield goed overzicht om de bal panklaar neer te leggen voor weer Siwalette. Zijn droge knal kon alleen nog maar gestopt worden door het netje; 3-0.

Waar het in de ene kleedkamer onweerde werd er in de kleedkamer van WDS vooral ook gewezen op de 1-3-voorsprong van vorige week bij Chaam die bijna om zeep werd geholpen. Raamsdonk probeerde het nog wel door hoger op het veld te staan, maar het was verder een saaie middag voor goalie Verhagen. Waar eerst Bayram Avci een grote kans 1 op 1 om zeep hielp, was het daarna aan Abdul Avci om een pass van Van Eekelen nipt over te schieten. Een kwartier voor tijd kwam de beloning voor de volwassen tweede helft toch. Een mispeer van de keeper van Raamsdonk bezorgde de bal bij Bayram Avci, die alleen nog een zetje hoefde te geven voor de eindstand van 4-0.

“De eerste helft was echt van hoge kwaliteit. Vorige week speelden we het eerste uur ook zo goed en beloonden we onszelf niet, nu waren we vooral heel klinisch in de afronding. De tweede helft hebben we heel volwassen gespeeld. Helaas was het nog vrij lang wachten op de 4-0, maar dit is een lekkere overwinning”, aldus coach Martijn van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – Raamsdonk 4-0 (3-0)
1-0 Abdul Avci, 2-0 en 3-0 Dylan Siwalette, 4-0 Bayram Avci.