Datum: zondag 11 december 2022, 19:09 - Auteur: Redactie

WDS maakt zich met brilscore op voor ‘Barcelona-uit’

In 4C speelden WDS ’19 en rivaal VCW doelpuntloos gelijk zondagmiddag. Beide clubs gaan derhalve zonder te scoren de winterstop in.

WDS, aantredend zonder de zieke Abdul Avci en de geblesseerde Bart van Eekelen, maar met de van vakantie teruggekeerde Andries Tolenaars (foto) in de basis zag dat de eerste helft vooral een schaakspel was. WDS veelvuldig aan de bal, VCW terugtrekkend rond de middellijn loerend op het fout in de opbouw van de thuisclub. Het resulteerde in weinig noemenswaardige momenten aan beide kanten. Zo had VCW geen enkel schot op doel en hadden de blauwen de grootste kans om de wedstrijd open te breken via Bayram Avci. De voorzet van Levi van Beckhoven was op maat, de aanname van Avci was goed, maar de bal verdween naast het doel in het zijnet. Vanaf VCW één mogelijkheid. De hoekschop vanaf rechts werd net niet geraakt door spits Tim van Dongen. Een bloedelooze 0-0 was de logische ruststand.

De tweede helft startte nagenoeg hetzelfde met het enige verschil dat VCW iets ‘hoger’ ging staan op het veld. Nog steeds loerend op een fout in de opbouw, maar wel met iets meer druk naar voren. Amper vijf minuten in de tweede helft was daar de eerste grotere kans. Van Beckhoven schoot goed richting de lage hoek, maar VCW-keeper Hans Gelens stopte de bal. Amper zes minuten later de volgende kans. Het was weer Van Beckhoven die zijn man voorbij ging en hij legde de bal panklaar bij Ojani Muntslag. Helaas voor de thuisclub was Muntslag net iets eerder gestart met het bewegen naar de bal en de goal werd dan ook afgekeurd wegens buitenspel. Met nog enkele schietmogelijkheden en wat rollertjes van VCW kabbelde de wedstrijd voort richting het eindsignaal. Dé kans op een overwinning voor de thuisploeg ontstond vier minuten voor tijd. Bayram Avci ging goed door over de achterlijn en hij vond wederom Muntslag. Een vrije schietkans oog in oog met keeper Gelens, maar Muntslag mikte over. De enige kans van VCW vond plaats in de blessuretijd. Een doorgekopte bal kwam voor de linksbuiten van VCW. WDS-goalie Nick Verhagen kwam zijn doel uit en toucheerde de bal net voldoende zodat de bal ruim voor de lijn weggewerkt kon worden door Thomas Koevoets. Na acht minuten blessuretijd vond de goed leidende scheidsrechter Bennacer, onlangs nog in het nieuws toen hij een thuisduel van The Gunners staakte, het mooi geweest en sloot WDS een prima seizoenshelft af met een ietwat teleurstellend gelijkspel.

“Ik weet nou niet of we tevreden moeten zijn of teleurgesteld. We hebben de wedstrijd volledig gecontroleerd en heel volwassen gespeeld. Nagenoeg geen kans weg gegeven en toch een kans of vijf gekregen. Je mist dan toch Abdul Avci en Bart van Eekelen die vanuit het niets een wedstrijd open kunnen breken. Aan de andere kant heeft de verdediging een zeer stabiele wedstrijd gespeeld. Al met al kunnen we wel heel tevreden zijn over de eerste seizoenshelft. We draaien lekker mee in de subtop, krijgen relatief weinig goals tegen en er is een hele goede harmonie binnen de groep. Nu lekker genieten van de kerstdagen en in het nieuwe jaar met de hele groep naar Barcelona”, aldus een trots WDS-coach Martijn van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – VCW 0-0.