Datum: zondag 28 oktober 2018, 17:25 - Auteur: Redactie

WDS ’19 morst opnieuw punten: deze keer bij VCW

WDS ’19 kan niet aan de hoge verwachtingen voldoen. Zondag leed de club uit de Haagse Beemden wederom puntenverlies in 4C: VCW was de reden.

De ploeg uit Wagenberg was op eigen veld sneaky: de bal aan WDS laten en loeren op de counter. Het plan werkte prima, want nog voor doelman Yunus Arpat een bal had beroerd, had hij hem al tegen: 1-0 door Kelvin Koppelaar. Het antwoord van Bayram Avci zorgde voor de welkome gelijkmaker namens het bezoek van trainer Gijs Smulders en bepaalde de ruststand op 1-1.

Na de pauze het zelfde recept: WDS zoekend naar de goal, VCW stiekem naar een tegenstoot. Tien minuten voor tijd sloegen de dorpelingen genadeloos toe: 2-1 door opnieuw Koppelaar. WDS raakte in paniek, zette druk en bleef doen wat hen tot dusver dit seizoen opbreekt: kansen om zeep helpen. De inzet van aanvaller Bader Boughardaine was het toppunt. Zijn knal raakte de paal en vloog tegen het hoofd van de keeper: corner en geen 2-2.

Dankzij topscorer Abdul Avci voorkwam WDS zijn zoveelste teleurstelling van deze maand: hij versierde een strafschop en schoot hem in de absolute slotfase zelf binnen. WDS-captain Kevin Keehnen wordt welhaast moedeloos van al het puntenverlies, zo tekende Voetbalinbreda.nl op bij hem. “Het lijkt wel alsof het elke week het zelfde liedje is. Op een gegeven moment denk je ‘hij haat er gewoon niet meer in.”

“Ik denk dat wij in de eerste helft 90 procent balbezit hadden. Zij breken een keer uit zonder dat onze keeper de bal heeft geraakt en het staat 1-0. Daarna krijgen we weer zoveel kansen kansen. VCW had niks te vertellen. Als het 1-4 stond tijdense de rust klaagt niemand. Na rust was van ons slapjes, maar we mogen blij zijn dat we die pingel nog krijgen.” Volgend weekend ontvangt WDS Chaam.

VCW – WDS ’19 2-2 (1-1)
1-0 Kelvin Koppelaar, 1-1 Bayram Avci, 2-1 Kelvin Koppelaar, 2-2 Abdul Avci (pen.).