Datum: maandag 20 mei 2024, 15:06 - Auteur: Redactie

WDS ’19 morst punten tegen degradatiekandidaat Molenschot

Het uitgespeelde WDS ’19 leek maandag in 4B te winnen, maar na een gekke slotfase lukte dat toch niet. Molenschot pakte een broodnodig punt in Kesteren.

Molenschot had nog alles om voor te spelen wat betreft behoud in de zondag vierde klasse, WDS weet al een tijdje dat ze klaar zijn. En toch waren de gastheren duidelijk de betere ploeg. Er was één ploeg die wilde of kon voetballen en dat waren niet de gasten uit het gelijknamige dorp. Vanaf minuut 1 was het de oudste amateurclub van Breda die aan het aanvallen was. Uitblinker en aanvoerder Jisk Flikweert gaf leiding aan zijn defensie en gaf nauwelijks iets weg. En toch was het de uitploeg die brutaal de leiding nam. Een schot via de paal kwam bij de spits die al een tijdje in buitenspel positie op de doellijn stond. De onterechte 0-1 uit een zuiver buitenspelmoment. En toch had WDS het aan zichzelf te wijten: Diverse kansen waren vandaag niet besteed aan de afscheid nemende Bart van Eekelen, Abdul Avci en tot twee keer toe voor de eveneens afscheid nemende Quinten van Zalen.

Vlak voor de aftrap van de tweede helft kreeg Van Eekelen zijn publiekswissel. Bayram Avci (foto) nam zijn plek in. Ook de tweede helft een zelfde beeld. WDS bleef maar drukken, maar ook weer kansen missen. Dara Yet zat de eerste keren er al een aantal keren goed bij, maar ook de tweede helft allemaal net niet. In de 82ste minuut viel de 1-1.  Niet voor de eerste keer deze wedstrijd werd Shaqur de Kraaij onreglementair naar de grond gewerktm maar dit keer in het vijandelijke doelgebied, strafschop WDS. Bayram Avci ging achter de bal aan en schoot de bal via de keeper in het doel: 1-1.

En WDS bleef jagen op de 1-1. Een levensgrote kans nog weggevend aan Molenschot, maar zelf misschien nog een strafschop onthouden door de Bredase scheidsrechter na een handsbal, stevende de wedstrijd af op een puntendeling. Een uitslag die de verhoudingen niet juist weergaf en zonde dat het afscheid van Van Eekelen, Van Zalen en coach Martijn van Wanrooy niet bekroond werd met een driepunter.

“We wilden er eigenlijk vandaag echt een feestje van maken voor alles en iedereen binnen WDS. Afgesproken om vooral aanvallend voetbal te spelen en op een mooie manier de laatste thuiswedstrijd af te sluiten. Helaas is dit op het veld niet gelukt. Na afloop heb ik van de jongens wel een fantastisch cadeau gekregen in de vorm van een ingelijst shirt met handtekeningen van alle jongens die dit seizoen in WDS 1 gespeeld hebben. Dat ook de gestopte spelers aanwezig waren geeft een mooie blijk van waardering vanuit de spelersgroep. Het waren weer bijzondere vier jaren. Volgende week de afsluiter tegen TVC Breda en dan zitten de acht jaar WDS in totaal er op voor mij”, aldus de naar Reeshof vertrekkende Van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – Molenschot 1-1 (0-1)
0-1 Molenschot, 1-1 Bayram Avci (pen.).