Datum: zondag 5 maart 2023, 19:34 - Auteur: Redactie

WDS ’19 pakt de volle buit na nipte zege bij Viola

Op een moeilijk bespeeld veld van Viola won WDS ’19 met minimale cijfers zondagmiddag in 4C. Matchwinner werd Quinten van Zalen.

Op voorhand was al duidelijk gemaakt dat goed voetbal nagenoeg onmogelijk zou blijken tegen een tegenstander die veel de lange bal speelt. En zo gebeurde ook. WDS hanteerde vaker de lange bal dan dat men gewend is evenals de tegenstander die het wel gewend is. Met name uitblinker Quinten van Zalen wist zich wel raad met de lange ballen. Als een heerser kopte hij alles weg.

De eerste helft weinig kansen, maar toch de 0-1 voor WDS. Het was Bayram Avci die de bal vanuit een hoekschop voor de goal slingerde. Via een verdediger van Viola kwam de bal voor de voeten van juist Van Zalen die de bal beheerst binnen schoot; 0-1.

Waar de eerste helft nog redelijk gelijkwaardig was, was de tweede helft toch meer van de gasten in het geel. Met name Jisk Flikweert en de eerder genoemde Van Zalen waren verdedigend bijna niet te verslaan. Met Danisho Siner als krachtpatser op het middenveld werden er geen kansen weggegeven. De beste kans van de tweede helft was voor Abdul Avci. Het was broer Bayram die zijn broertje met een voorzet wist te vinden. Appie volleerde de bal met links vol tegen de verre paal.

Pas in de slotfase nog wel wat kansen. Eerst moest WDS-keeper Nick Verhagen perfect redding brengen op de doellijn om daarna nog een bal van Bayram Avci in het zijnet te zien belanden. Na 97 minuten was het mooi geweest en was de eerste uit overwinning een feit.

“Het was een echte vechtwedstrijd zoals wij eigenlijk wel verwacht hadden. Een slecht bespeelbaar grasveld is voor ons net zo’n nadeel als dat ons kunstgrasveld een voordeel is. Die gasten hebben keihard gewerkt en een belangrijke, verdiende, overwinning”, aldus WDS-trainer Martijn van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Viola – WDS ’19 0-1 (0-1)
0-1 Quiten van Zalen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss