Datum: zondag 28 april 2019, 20:54 - Auteur: Redactie

WDS ’19 pakt periodetitel tegen directe concurrent

Dromen van de derde klasse mag nu echt: WDS ’19 is periodekampioen. Dit omdat het zondag thuis in 4C won van directe concurrent Blauw Wit ’81.

Sportpark Paradijs maakte zich op voor een bloedstollend affiche. De nummer 3 kwam immers op bezoek en het werd dan ook een intense wedstrijd. De thuisclub kwam op voorsprong via verdediger Mihayrick Hieronimus. Het bezoek uit De Moer kreeg ook heel wat kansen tot scoren, maar de volgende goal die zou vallen bleek cruciaal en in het nadeel van Blauw Wit ’81.

Abdul Avci mocht aanleggen vanaf de penaltystip en zo’n kans is bijna altijd een prooi voor de topscorer uit Kesteren: 2-0. In de absolute slotfase schoten de dorpelingen nog wel de aansluitingsgoal tegen de touwen, maar de ploeg van trainer Gijs Smulders raakte niet meer in paniek en trok de belangrijke zege over de streep met als resultaat een periodetitel en veel blijdschap (foto).

Dat betekent dus dat de oudste amateurclub van Breda volgende maand gaat spelen om promotie naar de zondag derde klasse. Het doel dat vorige zomer werd gesteld kan dus toch nog worden behaald door de Babyblauwen uit de Haagse Beemden, die na de winterstop een betere vorm te pakken hebben gekregen dan tijdens de eerste seizoenshelft. Volgend weekend is WDS vrij.

WDS ’19 – Blauw Wit ’81 2-1 (1-0)
1-0 Mihayrick Hieronimus, 2-0 (pen.) Abdul Avci, 2-1 Blauw Wit ’81.