Datum: zondag 15 oktober 2023, 17:41 - Auteur: Redactie

WDS ’19 ploetert thuis ook tegen puntloos Gesta

WDS ’19 redde zondagmiddag thuis een punt tegen Gesta, dat alle drie speelronden verloren had in 4B. De ploeg uit Galder onderstreepte nog maar eens de problemen voor de oudste amateurclub van Breda.

Vanaf minuut 1 was het WDS dat de bal mocht hebben en Gesta inzakkend op eigen helft wachtend op een fout van de thuisploeg. Dat resulteerde in twee grote kansen in de eerste helft voor WDS. Eerst dook Dara Yet voor de ogen van keeper van Gesta op, niet veel later was het Bayram Avci die de keeper met een lobje proberen te verschalken. Bart van Eekelen kwam net te laat, waardoor de bal op de doellijn weggewerkt kon worden.

Na een half uur spelen kwam Gesta tegen de verhouding in op voorsprong. Willem Donker leek in het eigen strafschopgebied het duel gewonnen te hebben, maar verloor de bal vervolgens toch weer. De breedtepass werd in het open doel geschoten: 0-1 met rust.

De tweede helft was het voor de thuisploeg duidelijk wat de boodschap was; doelpunten maken. Na een kwartier in de tweede helft kreeg Yet wat hij verdiende. Waar hij eerst nog een bal naast wist te werken was het nu wel raak. Een afgemeten voorzet van Dylan Siwalette werd had binnen geschoten door Yet. Lang kon WDS niet genieten van de gelijkmaker. Onrustig op zoek naar meer werd er slordig balverlies geleden op de middellijn, werd er van achteruit niet doorgedekt en dan weet je dat alles verkeerd valt. De hoge bal werd niet goed verwerkt door Jisk Flikweert en zo kwam de bal precies in de voeten van de spits van Gesta. Tweede keer in het strafschopgebied was gelijk voor de tweede keer raak: 1-2.

Amper vier minuten later was het invaller Andries Tolenaars (foto) die een scherpe lage voorzet van Bayram Avci bij de tweede paal binnen werkte. En weer was het Gesta dat ineens opdook voor WDS-goalie Nick Verhagen. Makkelijk wegdraaiend bij Bryan Ripzaad gaf alle ruimte om de derde binnen te schieten: 2-3 en WDS weer achter de feiten aan. Het slotakkoord was voor invaller Yalcin Guldal. Het was wederom  Siwalette met een vroege voorzet richting Bart van Eekelen. Zijn inzet bezorgde een flipperkast situatie en het was Guldal die het laatste tikje gaf; 3-3.

“Met alle respect maar van een ploeg als Gesta moet je thuis drie punten pakken. Zij komen drie keer in het strafschopgebied en het is drie keer kassa. Het positieve van vandaag is dat je drie keer terugkomt van een achterstand. We moeten vooral gaan werken aan de onderlinge chemie. Daar hebben we komende week twee wedstrijden voor”, aldus WDS-trainer Martijn van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. Saillant detail: over twee weken volgt de eerste wedstrijd, op bezoek bij koploper Chaam.

WDS ’19 – Gesta 3-3 (0-1)
0-1 Gesta, 1-1 Dara Yet, 1-2 Gesta, 2-2 Andries Tolenaars, 2-3 Gesta, 3-3 Yalcin Guldal.