Datum: zaterdag 20 april 2024, 17:54 - Auteur: Mica de Montigny

WDS slaat sensationele slag en strikt Jurik Zimmerman

Een ‘transfer’ waarvan het water in de mond zal lopen bij menig voetballiefhebber: Jurik Zimmerman (foto) verdedigt na de zomer de clubkleuren van WDS ’19. De buitenspeler verliet Derde Divisie-club Baronie in de afgelopen winterstop, maar heeft er nu weer zin in en kiest voor de club waar het voor hem begon. Voetbalinbreda.nl zocht hem op.

Over zijn vertrek bij de Baronnen hoeft het niet meer te gaan. Eenieder weet van de problemen die er zijn geweest bij de aanstaande degradant en dus gaat het vizier op sportpark Paradijs. De club uit Kesteren, bij wie Zimmerman als jochie in de D1 begon. “WDS is altijd een mooie club geweest en de jongens die er vandaan komen weten dat ook het zo mooi zijn om jongens uit de buurt terug te laten komen waar ze ooit begonnen zijn.”

“Waarom ik destijds niet het eerste heb gehaald? Toen ik merkte dat ik niet echt een kans zou gaan krijgen om überhaupt in aanmerking te komen voor het eerste ben ik weg gegaan, toen was Edwin Kock trainer daar.” De jonge Zimmerman trok naar Advendo, om een jaartje in de A1 te ballen en belandde toen bij TVC Breda, waar hij als topscorer onder meer kampioen werd van de zondag vierde klasse. Het leverde de nu 32-jarige Bredanaar een transfer op naar Hoofdklasser Baronie.

Ook daar scoorde hij er al snel op los, waarna Nuenen op de deur klopte. Vanuit Nuenen ging hij naar de amateurs van PSV, speelde Vierde Divisie met Halsteren en na zeven seizoenen in dat geel-zwarte dorp keerde hij terug bij de Baronnen, waar hij dus vier maanden geleden stopte uit onvrede over bepaalde zaken binnen de vereniging. Op de vraag of hij zijn conditie nog in de gaten heeft gehouden is hij duidelijk zo blijkt.

“Fit zijn we sowieso, maar zoals elke voetballer ‘als je van elk jaar vier keer in de week trainen en een wedstrijd speelt ben je fit, alleen mis je wedstrijdritme. Dus dat is iets waar uiteindelijk weer aan gewerkt moet worden. Maar qua fitheid zit het goed. Ik heb genoten van het niet moeten trainen, niet naar wedstrijden moeten. En zelf beslissen wanneer ik ga sporten of niet. Ik heb veel aan tennis gedaan de laatste tijd, dat dat zit wel goed.”

De komst van Zimmerman zal als een inslag van een kanonskogel doorklinken in de regio Breda. Gino Macnack, die volgend seizoen alleen hoofdcoach is van de oudste amateurclub van Breda en in de glorietijden van TVC Breda samen met Zimmerman speelde, lijkt nog meer ‘grote namen’ te kunnen verleiden. Naar verluidt staat ook Cheyondre Richardson (Groen-Wit) in de belangstelling voor een terugkeer bij WDS. Zimmerman zelf lacht, maar bevestigt niks. “Het belangrijkste is dat we WDS op de kaart gaan zetten.”

(foto door Marcel Mol)