Datum: zondag 28 november 2021, 16:34 - Auteur: Redactie

WDS ’19 sluit dramatische novembermaand af met remise

November 2021 gaat voor WDS de boeken in als maand zonder zege. Het puntenverlies van zondagmiddag in 4C op het veld van Raamsdonk was daarentegen wel het enige puntje in die periode.

Met een aanvallende formatie startte WDS voortvarend aan de wedstrijd. Op een zwaar bespeelbaar veld waren de eerste kansen voor WDS. Toch duurde het tot de 26ste minuut dat Abdul Avci (foto) aan de linkerkant werd ingespeeld en door goed naar binnen te komen werkte Appie af in de verre hoek; 0-1. Helaas was de voorsprong voor korte duur. In de 36se minuut scoorde de thuisploeg de 1-1 uit één van de spaarzame kansen in de eerste helft. Captain Ralph de Brouwer maakte een sliding om een voorzet te blokken, maar raakte daarbij ook de tegenstander, wat een vrije trap tot gevolg had. De bal werd binnen gewerkt achter goalie Lars Bastmeijer, na Pim Joosen en Thomas Point de zoveelste ballenvanger van de oudste amateurclub van Breda.

Hierna volgde een korte afkoelingsperiode van tien minuten na meerdere opstootjes. Na de korte extra pauze trok de uitploeg weer fel van weer en een kansenregen volgde, echter zonder het net te doen bollen. Met een 1-1-tussenstand ging WDS met een gevoel van vertrouwen écht rusten.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: WDS probeerde te voetballen via vooral de zijkanten en de thuisploeg wachtte geduldig op een fout van WDS door er via een lange bal uit te komen. In de 56ste minuut kwam de terechte voorsprong. Wederom een mooie aanval bracht de bal via Abdul Avci en Koen van Kleef bij Cheyondre Richardson, die de bal al vallend bij Quinten van Zalen kreeg. Met een hard, geplaatst en diagonaal schot schoof van Zalen de bal bij de tweede paal binnen: 1-2. En ondanks de aanvallende momenten en kansen van WDS viel de volgende goal toch weer aan de andere kant. Een diepe bal werd verlengd en in een 1 tegen 1 duel wist Thom Flikweert de bal net niet weg te glijden en werd Bastmeijer omspeeld. Geheel tegen de verhouding in een 2-2-russenstand in de 66ste minuut.

WDS ging niet bij de pakken neer zitten en trok toch weer ten aanval. Met een aanvallende wissel, Bart van Eekelen voor de moegestreden Dinh Vo waren de aanvallende intenties duidelijk. Kansen voor Bayram Avci (buitenkant paal), Bart van Eekelen (redding door de keeper bij de eerste paal) en Abdul Avci in de laatste minuut tegen de paal waren niet aan WDS besteed. Tussendoor ook nog Richardson die ten onrechte afgevlagd werd, zorgde ervoor dat de thuisploeg een punt mochten vieren.

“De eerlijkheid gebied me te zeggen dat de beslissende goal in de laatste fase ook nog door Raamsdonk gescoord had kunnen worden, maar dit was zeker niet terecht geweest. Ik kan mijn ploeg qua werklust en voetballend gezien heel weinig verwijten. Ik heb genoten van ons spel en de kansen die we gecreëerd hebben. Soms moet het ook een keer mee zitten en helaas was dat vandaag niet zo. Soms zit het mee, soms zit het tegen”, aldus WDS-coacht Martijn van Wanrooy na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

Raamsdonk – WDS ’19 2-2 (1-1)
0-1 Abdul Avci, 1-1 Raamsdonk, 1-2 Quinten van Zalen, 2-2 Raamsdonk.