Datum: donderdag 7 mei 2020, 14:49 - Auteur: Mica de Montigny

WDS ‘19 strikt voormalig Baronie-talent Richardson

Als Boeimeer-tiener leek hij enkele jaren geleden hét talent van Hoofdklasser Baronie te worden, maar anno 2020 is er een dipje te spotten in de loopbaan van Cheyondre Richardson (foto). WDS ‘19 pikt de 22-jarige aanvaller op. “Nu moet het eruit gaan komen”, blikt hij vooruit in gesprek met Voetbalinbreda.nl.

Vorige zomer trok de jonge Bredase spits de deur achter zich dicht bij Baronie en vertrok naar SC Kruisland. Daar werd het geen groot succes zo vindt Richardson, alhoewel hij bijvoorbeeld een half jaar geleden nog wel de derby tegen Roosendaal beslist had met de enige goal van de wedstrijd in de zondag Tweede Klasse.

”Baronie verliet ik door werkzaamheden. Ik had het druk en kon weinig trainen, waardoor ik weinig minuten kon maken. Bij Kruisland wilde ik mijn oude vorm herpakken, maar dat is niet helemaal gelukt. Kwam niet echt uit de verf. Toen ik hoorde dat Martijn van Wanrooij hoofdtrainer zou worden bij WDS dacht ik ‘dit zou nog wel eens wat kunnen worden’. Lekker voetballen met de boys uit de buurt.”

”Goede spelers om me heen en mensen die me kennen, dat zou wel eens goed kunnen uitpakken. En dan samen met Bayram en Abdul Avci voorin spelen. Dat is gewoon een droomaanval voor iedere trainer. Waar ik dan sta? Denk in de punt met een vrije rol, zodat ik kan uitwijken naar de zijkanten. Ik hoop veel goals te maken en een bijdrage te leveren aan promotie of het kampioenschap.”

Hij steekt zijn enthousiasme en ambities niet onder stoelen of banken. Hoeveel honger heeft hij als kritische volgers zullen zeggen dat hij van de Hoofdklasse naar de vierde klasse is gezakt en hem bestempelen als weggegooid talent? “Ik begrijp dat bepaalde mensen dat zullen denken, maar aan de andere kant ik ben pas 22 geworden dit jaar. Kan nog heel veel uit m’n voetbalcarrière halen.”

”Wat? Op dit moment wil ik me focussen op het herpakken van mijn oude vorm en op langere termijn denk ik dat de tweede of derde divisie zeker haalbaar moet zijn. Maar nu moet het er eerst echt gaan uitkomen”, besluit Richardson, die in de E-jeugd ook al uitkwam voor WDS ‘19.

Foto door Marcel Mol