Datum: zondag 10 februari 2019, 18:08 - Auteur: Redactie

WDS ’19 verslaat Boeimeer in ‘Haagse Beemden-derby’

Het vooraf kansloos geachte Boeimeer deed het nog vrij aardig zondag op het veld van wijkrivaal WDS. Toch wonnen de Babyblauwen van de Koningsblauwen in 4C.

Bayram Avci opende pas na rust de score op sporpark Paradijs, waarna captain Kevin Keehnen de marge verdubbelde met het mooist uitgespeelde doelpunt van de middag. Ricky Staneke dikte de tussenstand aan, waarna topschutter Abdul Avci nog een ruime zege kon bewerkstelligen names de ploeg van vertrekkend coach Gijs Smulders. Overigens won WDS mét Mihayrick Hieronimus, de ex-speler van onder meer TVC Breda en Baronie. Hij kwam deze winter over van zaterdagclub Almkerk.

De andere vertrekkende coach, Richard Hoogkamer, kon trots zijn op de eerst helft, waarin zijn equipe nog stand hield. Boeimeer kreeg nog twee kansen, maar WDS-goalie Yunus Arpat, die in tegenstelling tot vorig weekend weer mocht keepen omdat Thomas Point een blessure heeft, hoefde niet te kapituleren, waardoor de dikke overwinning een feit werd.

Boeimeer blijft puntloos in de gevarenzone staan, maar wordt toch een zaterdagploeg na de zomer. WDS heeft minder wedstrijden dan de concurrenten en staat zesde. Bij succesvolle inhaalduels kan het stevig in de top vijf staan. Volgend weekend ontvangt Boeimeer ‘stadsgenoot’ DIA op sportpark Heksenwiel. WDS ’19 reist dan af naar Berkdijk, dat een stuk lager op de ranglijst staat.

WDS ’19 – Boeimeer 4-0 (0-0)
1-0 Bayram Avci, 2-0 Kevin Keehnen, 3-0 Ricky Staneke, 4-0 Abdul Avci.