Datum: zondag 3 maart 2024, 17:40 - Auteur: Redactie

WDS ’19 voltrekt net geen ‘remontada’ tegen Right ‘Oh

Laagvlieger Right ‘Oh maakte zondagmiddag in 4B een einde aan de zegereeks van WDS ’19. Toch kon de oudste amateurvereniging van Breda enigszins opgelucht zijn met een veerkrachtige tweede helft en remise als gevolg.

Na vijf minuten al ontstond het eerste probleem voor de thuisploeg. De bal werd handig afgepakt op de eigen helft van Right ‘Oh en in plaats van een professionele overtreding te maken, mocht de linksbuiten van de gasten aan een flinke opmars beginnen. Zijn strakke lage bal bereikte spits Siem Velthoven en die prikte hem vakkundig binnen. En in plaats van dat de nummer 4 van de ranglijst het voetballend op probeerde te lossen, kwam er te vaak de lange bal van achteruit die telkens gewonnen werd door de roodhemden.

Het duurde ook niet lang voordat Velthoven nummer twee ook binnenschoot. Met een sluw lobje passeerde hij opnieuw Danni van Steenhoven. En WDS? Dat stelde enorm teleur. Men wilde wel, maar had geen antwoord op de vlijmscherpe spelopvatting van de gasten. Vaak op het randje, soms er overheen. Op slag van rust werd het nog erger en scoorde Velthoven een onvervalste hattrick; 0-3-achterstand om goed te maken door de blauwen.

Waren er dan aanknopingspunten voor de tweede helft? Op basis van de eerste helft vandaag totaal niet. Maar ook vorig seizoen heeft WDS meerdere keren laten zien over een enorme veerkracht te beschikken. Met Quinten van Zalen voor Santi van Beek en Dara Yet voor Jamie van Zalen probeerden de coaches Gino Macnack en Martijn van Wanrooy de schade te repareren. Amper vijf minuten in de tweede helft was daar het eerste wapenfeit. Een fantastische aanval over links bracht de bal via Bayram Avci bij Dylan Siwalette, die voor de zoveelste keer dit seizoen op de goede plek stond voor de 1-3.

Vervolgens een heel triest iets wat zorgde voor een stil sportpark aan de Ganzerik. Dylan Siwalette zette een actie in over de achterlijn en verstapte zich. Al vrij snel bleek het ernstig. Dylan zijn enkel stond haaks op zijn been en bleek uit de kom te zijn. Wedstrijd stilgelegd en het lange wachten op de ambulance kon beginnen. De gastheren wilden vervolgens maar één ding, namelijk voor Siwalette nog een resultaat halen. Met debutant Shane Muishout voor Siwalette kon de wedstrijd na een half uur staken hervat worden en kon WDS nog maar één ding doen, aanvallen. Waar Abdul Avci eerst de bal panklaar kreeg van broer Bayram Avci en de bal hoog over het vangnet kreeg voor open doel, kreeg hij luttele minuten later nogmaals de kans. Ook deze was vandaag niet aan de hardwerkende Abdul Avci gegund, zijn inzet verdween naast de verkeerde kant van de paal.

Met de laatste wisselmogelijkheden was het nog twintig minuten gas geven. Met Bryan Ripzaad op het middenveld erbij voor Roland Pluijm en Boris Bossink als extra spits voor Ojani Muntslag werd het een ultieme poging voor resultaat. Eerst een scrimmage in het vijandelijke strafschopgebied zorgde ervoor dat de verdediger van Right ‘Oh de bal, onder druk van Quinten van Zalen, in eigen doel sloeg voor de 2-3. En drie minuten voor tijd waren het twee andere invallers die voor het slotakkoord zorgden. Boris Bossink kreeg de bal in het strafschopgebied en hij legde de bal klaar voor de linker van Dara Yet, die knap binnenschoot voor de 3-3. Op basis van de tweede helft een terecht punt, maar wel een wedstrijd met twee verschillende helften.

“Op dit moment overheerst het goede en trotse gevoel dat we vanuit een geslagen positie toch een punt binnen weten te slepen. Right ‘Oh beschikt over een hele goede spits en speelt echt op het randje. Ik zal niet teveel over de scheidsrechter zeggen vandaag, dus dat is al voldoende. Uiteindelijk ligt het aan ons zwakke optreden van de eerste helft dat we niet het maximale resultaat hebben behaald. Maar zo terugkomen in de wedstrijd na het verschrikkelijke moment met Dylan (Siwalette, red.), dat toont onze veerkracht. Wel enorm klote dat we onze man in vorm moeten gaan missen de komende weken”, aldus Van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – Right ‘Oh 3-3 (0-3)
0-1, 0-2 en 0-3 Siem Velthoven, 1-3 Dylan Siwalette, 2-3 eigen doelpunt, 3-3 Dara Yet.