Datum: zondag 12 februari 2023, 19:09 - Auteur: Redactie

Veerkrachtig WDS ’19 wint bizarre thriller van sterk Chaam

Puur genot zondagmiddag op sportpark Paradijs, waar WDS een ware thriller beleefde tegen Chaam in 4C. Na een 2-0-voorsprong en een 2-4-achterstand, won de oudste amateurclub van Breda alsnog.

Na een minuut stilte vanwege de aardbeving in Turkije en Syrië startte WDS voortvarend aan de wedstrijd. Met alle vier de aanvallers op het veld, de broers Bayram en Abdul Avci, Bart van Eekelen en Levi van Beckhoven, maakten de intenties van coaches Martijn van Wanrooy en Gino Mac Nack duidelijk. Na amper tien minuten spelen was daar gelijk de eerste goal. Wekelijkse uitblinker Thomas Koevoets gooide de bal naar Bayram Avci, die beheerst meegaf aan broertje Abdul Avci. Een strakke lage bal bracht de bal bij de geheel vrijstaande Van Beckhoven die zijn eerste van de middag aantekende. Acht minuten later was het Van Beckhoven, die normaliter altijd naar Ajax gaat, maar voor deze dopper de wedstrijd tegen RKC Waalwijk liet schieten, die zelf de aanval opzette. Hij stuurde zijn maatje Van Eekelen de diepte in en liep zelf door het strafschopgebied in. De lage voorzet van Van Eekelen bereikte Van Beckhoven en de 2-0 was een feit.

Chaam stelde daar goed voetbal tegenover. Met veel lopende mensen maakten zij het WDS ontzettend lastig en meerdere keren moest WDS-goalie Nick Verhagen de reddende engel zijn. Tot de 40ste minuut niks aan de hand tot Ojani Muntslag een sliding maakte in de eigen ‘16’ en de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg. De uitgelezen mogelijkheid voor Chaam om de aansluitingstreffer te scoren vanaf 11 meter; 2-1. Nog geen diie minuten later werd een geweldig schot van Van Beckhoven van de lijn gered en uit de hoekschop die volgde ontstond een vlijmscherpe counter. Diverse spelers van WDS grepen niet in en in plaats van 3-1 werd het vlak voor rust 2-2.

Dat Chaam met een fijn gevoel de rust in was gegaan bleek wel uit hun start van de tweede helft. Drie minuten onderweg en WDS keek plots tegen een 2-3-achterstand aan. Alex Smekens kreeg de bal op ongeveer 20 meter afstand en haalde verwoestend uit. Vlak onder de lat viel de bal in de hoek binnen en de thuisploeg kon in de achtervolging. Dat de trainers bouwen aan een nieuwe jonge ploeg werd ineens duidelijk. De koppies gingen hangen en tien minuten na rust was het plots 2-4: de wedstrijd volledig op zijn kop.

Met Quinten van Zalen voor de moegestreden Jisk Flikweert probeerde WDS de wedstrijd toch weer te kantelen. En dat lukte dankzij wie anders dan Abdul Avci (foto). Hij ontving de bal aan de linkerkant en maakte de klassieke actie binnendoor. Een werkelijk fantastische goal volgde. Met binnenkant wreef vloog de bal in de verre kruising, 3-4 en toch weer alles om voor te spelen met nog een halfuur op de klok. Chaam wist het in deze fase niet meer en hanteerde veelvuldig de lange bal die vakkundig door de terug gekeerde Thom Flikweert met het hoofd weg werd gewerkt.

In de 71ste minuut was het weer Abdul Avci die aanging. Een versnelling op zijn versnelling maakte de rechtsback van Chaam kansloos. Zijn sliding raakte zowel de bal als Appie; strafschop en de kans op de gelijkmaker. Abdul Avci ging zelf achter de bal staan en liet de keeper kansloos: 4-4. Zoals eerder aangegeven was dit niet genoeg voor WDS. “Een gelijkspel koop je niks voor tegen de nummer 2”, klonk uit de dug-out en dus ging men druk op zoek naar de voorsprong. Waar eerst nog de vijandelijke keeper wist te redden op een inzet van Van Beckhoven en Bayram Avci de bal op de doellijn niet binnen kreeg, was het Quinten van Zalen die even later zijn voet wel tegen de bal kreeg.
Abdul Avci zette voor, Bayram Avci en de ingevallen Yalcin Guldal miste de bal, maar Van Zalen was er als de kippen bij en schoot de 5-4 binnen.

Met nog zes minuten op de klok kon het haast niet meer misgaan, maar in deze knotsgekke wedstrijd kon het nog alle kanten op. Vanuit de counter leek ook Yalcin Guldal nog te scoren, maar een onterecht vlagsignaal verstoorde zijn feestje. De zeven minuten blessuretijd was nog puur voor de statistiek. WDS en de toeschouwers waren de grote winnaars deze zondagmiddag. Hoog tijd voor Voetbalinbreda.nl om bij te praten met winnend coach Martijn van Wanrooy na deze voetbalkermis in de Haagse Beemden.

“Wij zijn vandaag weer een paar jaar ouder geworden. Gino en ik hadden er na de 2-4 eigenlijk in eerste instantie weinig geloof meer in. Maar dan schiet Abdul zo’n bal binnen. Pff, dat was echt het kantelpunt. Echt een overwinning van het collectief en het signaal richting onze groep dat je altijd geloof moet houden in je eigen kwaliteiten. Geweldig om zo richting een weekendje rust en Carnaval te gaan. Wel oprecht alle complimenten richting Chaam. Een goed voetballende en sportieve ploeg. Al met een al een geweldige middag.”

WDS ’19 – Chaam 5-4 (2-2)
1-0 en 2-0 Levi van Beckhoven, 2-1, 2-2, 2-3 en 2-4 Chaam, 3-4 en 4-4 (pen.) Abdul Avci, 5-4 Quinten van Zalen.