Datum: zondag 18 februari 2024, 17:39 - Auteur: Redactie

WDS ’19 wint met bizarre uitslag van TVC Breda

De stadsderby tussen WDS en TVC Breda mondde zondag in 4B uit in een spektakelstuk. Uiteindelijk was de oudste amateurclub van de Gemeente Breda te sterk voor het bezoek uit Tuinzigt.

Laten we eerlijk zijn: vooraf is het affiche hartverwarmend, maar eenmaal aangekomen op sportpark Paradijs leek het wel een survival-tocht. Koud, stormachtige wind, regen en het kunstgrasveld leek bij vlagen op een ijsbaan bij strakke passes. Gelukkig maakten de 22 hoofdrolspelers er een zeer vermakelijk schouwspel van in Kesteren, waar het bezoek uit de volkswijk brutaal de leiding nam.

Het was Jeremy Sips die de 0-1 op het scorebord liet noteren. De nummer 10 van TVC Breda is voetballend al een opvallende verschijning de laatste jaren en heeft nu ook een bijpassende coupe laten aanmeten. Geblondeerd en wel zet hij nu de lijnen uit in de ploeg van coaches Nijs Kivits en Kevin Faas. Altijd aanspeelbaar, altijd het overzicht houden en dodelijk voor het vijandelijke doel: top.

Maar bij de tegenpartij speelt ook een soortgelijke middenvelder met een mooie toekomst voor zich: Dylan Siwalette. De jongeling maakte al rap de 1-1 en leek daarmee de ruststand te bepalen. Dat was echter buiten volkszanger Evert van Huygevoort gerekend. Niet altijd actief in het eerste, maar als er nood aan de man is altijd bereid te helpen. En helpen was zacht uitgedrukt, want hij scoorde zowaar.

De bonkige rechtsback stond bij een voorzet pardoes voor het doel en kreeg de bal op zijn hoofd: 1-2 en een heerlijke vreugdekreet. TVC Breda speelde prima voor rust, maar was gefrustreerd over de drieste tackle van de kleine Dara Yet. De Gary Medel van WDS gleed keihard door op Fabian Houke en kreeg slechts geel van de verder goed leidende arbiter, waar rood duidelijk op zijn plek was.

Zeker gezien het feit dat Houke het veld moest verlaten met een enkelblessure. Enfin, de toon was in elk geval gezet voor een heerlijke tweede helft. En in die tweede helft werd stukje bij beetje duidelijk dat WDS meer in zijn mars heeft momenteel dan TVC Breda. Het was wachten op de gelijkmaker, al braken de bezoekers nog wel enkele malen gevaarlijk uit, zonder succes overigens.

Uiteindelijk viel de 2-2 dankzij Jisk Flikweert en het werd ook 3-2, toen Jamie van Zalen prikte. Topscorer Abdul Avci raakte twee keer de lat en bij één van die pogingen werd de rebound uiteindelijk gescoord door een ploegmaat. Een eigen doelpunt betekende daarna 4-2 en ook invaller Yalcin Guldal dikte de score aan: 5-2. Toch liet TVC Breda iets van zich horen via spelmaker Sips: 5-3.

Bayram Avci was verantwoordelijk voor de doodsteek: 6-3. En toen niemand er nog op rekende, krulde Viggo Maas opeens een bal in de bovenhoek van afstand. De neutrale toeschouwer werd daarmee flink verwend en gecompenseerd voor de koude regendruppels die bij menigeen van de neus gleden. En uiteraard was WDS de grote winnaar. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met beide kampen.

“De eerste helft haalden we niet het niveau van de afgelopen weken. Tussen Dubbeldam en TVC hebben we bijvoorbeeld ook nog 2-3 gewonnen bij derdeklasser Gudok. In de tweede helft waren we een klasse beter, zat er veel energie in en maken we goede goals. We zijn bezig met een lekkere serie en hopen dit nog een paar weken door te trekken”, aldus vertrekkend coach Martijn van Wanrooy.

Namens TVC Breda was de goed spelende captain Leroy van Berkom de spreekbuis. “Ben teleurgesteld over het feit dat we voor rust goed spelen en dat we die lijn niet doortrekken en het gewoon helemaal weggeven. Daarbij had WDS een donkerrode kaart mogen ontvangen voor het uit de wedstrijd schoppen van Fabian Houke. Maar uiteindelijk had ik het gevoel dat WDS veel meer wilde winnen dan wij.”

WDS ’19 – TVC Breda 6-4 (1-2)
0-1 Jeremy Sips, 1-1 Dylan Siwalette, 1-2 Evert van Huygevoort, 2-2 Jisk Flikweert, 3-2 Jamie van Zalen, 4-2 eigen doelpunt, 5-2 Yalcin Guldal, 5-3 Jeremy Sips, 6-3 Bayram Avci, 6-4 Viggo Maas.