Datum: zondag 30 september 2018, 16:03 - Auteur: Redactie

WDS ’19 wint opnieuw; ditmaal is Berkdijk het slachtoffer

Voor WDS ’19 is 4C uitstekend begonnen. Ook in speelronde 2 wonnen de titelfavorieten zonder veel pijn en moeite. Berkdijk was het slachtoffer zondagmiddag in de Haagse Beemden.

Sportpark Paradijs zag in de eerste helft een zwoegend WDS, dat op de deur beukte bij Berkdijk, maar er niet in slaagde om te scoren. Anderzijds kreeg thuisdoelman Yunus Arpat ook geen tegentreffer, dus de brilstand na drie kwartier was een feit. De ban werd pas na een uur gebroken door de Bredanaars.

Danny Ummels, die deze zomer pas kwam bij de oudste amateurclub van Breda, maar er rondloopt alsof hij er al jaren balt, was verantwoordelijk voor de cruciale openingstreffer. Een fraaie vrije trap die direct tege nde vijandelijke touwen vloog. Zijn collega Ricky Staneke, ook nieuw bij WDS, werd geinspireerd door die treffer, want de all-rounder scoorde ook een mooie vrije trap: 2-0.

De equipe van trainer Gijs Smulders liep zelfs uit naar 3-0, dankzij topschutter Abdul Avci. De kleine spits is weer helemaal terug van weggeweest en heeft zijn derde van de campagne in het mandje liggen. De bezoekers scoorden nog een spreekwoordelijke eregoal vanaf de strafschopstip, maar daar bleef het ook bij. Enige punt van aandacht: net als vorig weekend tegen Boeimeer (4-1, winst red.) werden er veel kansen gemist door WDS>

WDS ’19 – Berkdijk 3-1 (0-0)
1-0 Danny Ummels, 2-0 Ricky Staneke, 3-0 Abdul Avci, 3-1 Berkdijk (pen.).