Datum: donderdag 14 april 2022, 21:07 - Auteur: Redactie

WDS ’19 wordt gefileerd en opgepeuzeld door Terheijden

WDS ’19 heeft maar weer eens een wanprestatie geleverd in het toch al desastreuze seizoen dat het ervaart. In 4C kwam hoogvlieger Terheijden de ploeg uit de Haagse Beemden op het gemakje slopen donderdagavond.

Vorige week kon de derby geen doorgang vinden wegens Corona-gevallen bij Terheijden. Veel last had men er niet van zo zou blijken vier dagen later, want WDS werd zoek gespeeld door de bezoekers uit de Gemeente Drimmelen. Goals van Jordi Wirken en Reinout Louman bepaalden de ruststand op 0-2, maar de pauze ging topschutter Jaimy de Koning nog even los met twee treffers. Tussendoor scoorde Stijn Sibon, waardoor de gasten van coach Fred Vrolijk hun tocht naar promotie via de nacompetitie door kunnen zetten.

Ondertussen is WDS aan het ploeteren om degradatie te voorkomen. Trainer Martijn van Wanrooy sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Als je met 5-0 verliest van één van de beste ploegen van de competitie moet je vooral je mond houden. Ik vond Terheijden beter dan koploper RFC. De eerste twintig minuten waren we nog prima, maar verder ondermaats. Het is dat onze keeper Rigean Pungi nog een paar ballen hield anders was het nog pijnlijker. Wij moeten ons handhaven en richten op volgend seizoen met een nieuw, fris en jong WDS.”

WDS ’19 – Terheijden 0-5 (0-2)
0-1 Jordi Wirken, 0-2 Reinoud Louman, 0-3 Jaimy de Koning, 0-4 Stijn Sibon, 0-5 Jaimy de Koning.