Datum: zondag 4 juni 2023, 17:45 - Auteur: Redactie

WDS ’19 wordt roemloos uit de nacompetitie geknald

Vorige week de euforie, zondag de realiteit. Periodekampioen van 4C WDS ’19 kan promotie vergeten na een pak rammel op het gras van GSBW.

GSBW was het seizoen geëindigd met liefst 54 punten (eventueel als kampioen VVR in de 4C) en een doelsaldo van 85 goals voor en 30 goals tegen. Een zware kluif dus voor de oudste amateurclub van de Gemeente Breda. De wedstrijd was pas drie minuten oud en de eerste goal lag al achter WDS-goalie Nick Verhagen. Een scherp aangesneden hoekschop viel perfect op het hoofd van Igor van Loon. Waar WDS heel erg moest wennen aan het slechte kunstgrasveld van GSBW, was het een speeltuin voor de thuisploeg. Met de ene na de andere zaalvoetbalactie wisten ze het de defensie van WDS moeilijk te maken. In de 23ste minuut een steekbal op Milan van Boxtel en oog in oog met Verhagen faalde hij niet: 2-0 en een hels karwei voor WDS.

De trainers Gino Mac Nack en van Martijn van Wanrooy grepen direct in en haalden de niet fitte Thom Flikweert naar de kant voor Santi van Beek. Maar amper na de entree van Van Beek wederom een hoekschop. Dit keer kort genomen en de crossbal viel uiteindelijk bij de tweede paal, waaruit de bal breed gekopt werd op het hoofd van wederom Van Loon voor de 3-0. En WDS? Dat ploeterde wat het kon. Was het eerst Boris Bossink die een bal op de lat zag belanden, even later Bayram Avci met de kopbal die katachtig uit het doel werd gewerkt door Jelle van der Velden. Even later weer een kans voor WDS, maar weer was de lat een spelbreker. Vier minuten voor rust werd de wedstrijd in het slot gegooid. Tymen van Loon werd weggestuurd en gehinderd door Danisho Siner kon hij toch tot een schot komen. Via Verhagen plofte de bal in de korte hoek tegen het net. In de blessuretijd van de eerste helft wisten de gasten toch nog iets van zich te laten horen. Het was Abdul Avci die aan de aandacht ontsnapt was en de 4-1 ruststand op het bord zette.

Met een dubbele wissel wilde WDS er toch nog iets van maken. Levi van Beckhoven kwam in het veld voor Bart van Eekelen en Willem Donker voor Ojani Muntslag. Met vier spitsen proberen zo snel mogelijk de achterstand verkleinen was de opdracht die mee gegeven werd. WDS leek de schroom van zich afgegooid te hebben en speelde de tweede helft een heel stuk vrijer. GSBW werd niet echt meer gevaarlijk en WDS probeerde te blijven drukken. Uiteindelijk was het Willem Kleijssen die aan alle ambities van WDS een einde maakte met de 5-1.

“Laat ik vooropstellen dat het seizoen voor ons absoluut geslaagd is. Als je vorig seizoen lang onderin draait en dit seizoen het hele jaar bij de top 4 staat dan heb je het qua resultaten gewoon echt heel goed gedaan. We zijn enorm trots op de ontwikkeling van de jongens en de stappen die we gemaakt hebben. Dit GSBW is voor ons gewoon een maatje te groot. Als we echt top waren geweest vandaag dan hadden we een klein kansje gehad, maar dit is gewoon een hele goeie ploeg die verdiende te winnen. Wij wensen GSBW veel succes in de rest van de nacompetitie. Nu gaan wij genieten van welverdiende rust”, aldus coach Van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

GSBW – WDS ’19 5-1 (4-1)
1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 GSBW, 4-1 Abdul Avci, 5-1 GSBW.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss