Datum: zondag 29 januari 2023, 19:26 - Auteur: Redactie

WDS ’19 zet SAB voor schut in eenzijdige stadsderby

WDS maakte zondagmiddag korte metten met de ambities van SAB op een goed resultaat in 4C. De hekkensluiters uit Ruitersbos werden voor rust al weggespeeld door de gedeelde nummer 3 van de ranglijst.

Aan de stand van de ranglijst te zien was de thuisploeg favoriet, maar in een derby weet je het nooit. Zeker niet gezien de twee nederlagen die vorig seizoen geleden zijn tegen SAB door de oudste amateurclub van Breda. WDS begon echter voortvarend aan de wedstrijd. Na twaalf minuten spelen was het Ojani Muntslag die druk op de bal gaf en deze dan ook veroverde. Met een bekeken pass stuurde hij Abdul Avci weg over links. Zijn houdbare schot was toch niet zo houdbaar en via SAB-keeper Jan van Engelen plofte de bal in het netje; 1-0.

WDS bleef aandringen en op zoek naar de tweede treffer. Op de juiste momenten druk en op de juiste momenten controlerend had WDS de wedstrijd volledig in handen en moest het bezoek van coach Martijn Malinka aanpoten. In de 38ste minuut was het wederom een aanval over links. Abdul Avci was vertrokken met de bal en bediende linksback Thomas Koevoets, die buitenom kwam. Zijn harde, lage voorzet kwam via Bayram Avci en keeper Van Engelen voor de voeten van Bart van Eekelen, die dit cadeautje wel wist uit te pakken, 2-0 tijdens de rust.

De opdracht naar de tweede helft was duidelijk; snel op zoek naar de derde goal en de wedstrijd in het slot gooien. Met een zeer jong middenveld (uitblinker Danisho Siner 19 jaar, Jamie van Zalen 17 jaar en Ojani Muntslag 18 jaar) heeft WDS goud in handen naar de toekomst toe, maar ook vandaag het heft in handen tegen de dolende Sint Anna Boys. Amper vier minuten in de tweede helft scoorde Abdul Avci zijn tweede goal van de middag, 3-0. Tien minuten later was het Bayram Avci die ook een duit in het zakje deed. Het was Muntslag met een ziedend schot op goal. Keeper Van Engelen moest lossen en Bayram Avci was er als de kippen bij voor de 4-0.

Een moment van slapte achterin bij de thuisclub zorgde voor de 4-1 van de sterke Diego Jansen. Maar het laatste kwartier was opnieuw voor de Blauwen. Eerst was het de ingevallen Levi van Beckhoven die zorgde voor een strafschop, die verzilverd werd door Abdul Avci, en zo zijn derde van de middag scoorde. Het slotakkoord was voor een andere invaller. Yalcin Guldal was binnen de lijnen gekomen voor grote neef Bayram Avci en met een halve omhaal gaf hij de bal mee aan Van Beckhoven die de 6-1 maakte.

“Op voorhand hebben mijn assistent Gino Mac Nack en ik aan de groep duidelijk gemaakt dat we vandaag alleen konden verliezen als we ons als collectief niet aan de afspraken zouden houden. We kunnen niet anders dan concluderen dat alle zestien spelers die vandaag gespeeld hebben, alle afspraken uitstekend hebben uitgevoerd. Dit was echt een overwinning van het collectief en biedt ons een enorm houvast voor de rest van de competitie. Er zit nog enorm veel rek in deze groep en alle spelers binnen de selectie zijn gretig om erbij te mogen horen. Op naar een belangrijke maand februari”, was WDS-coach Martijn van Wanrooy maar wat blij toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak.

WDS ’19 – SAB 6-1 (2-0)
1-0 Abdul Avci, 2-0 Bart van Eekelen, 3-0 Abdul Avci, 4-0 Bayram Avci, 4-1 Diego Jansen, 5-1 Abdul Avci (pen.), 6-1 Levi van Beckhoven.