Datum: donderdag 28 november 2019, 20:35 - Auteur: Redactie

WDS ‘19 hengelt ‘vette vis’ Robbert van Oorschot binnen

Voetbalinbreda.nl maakte al bekend dat Robbert van Oorschot’s rol bij zondag Hoofdklasser Baronie is uitgespeeld, maar donderdag nam dat verhaal een verrassende wending. De ervaren keeper maakt het seizoen, mede doordat hij geen officieel duel speelde, af bij zondag vierdeklasser WDS ‘19.

“Afgelopen weken hebben wij als vereniging meerdere malen met Robbert gesproken. Voorafgaand en tijdens deze gesprekken is gebleken dat Robbert nog geen wedstrijd heeft gespeeld voor Baronie en het keepen mist. Vandaag hebben wij van de KNVB de boodschap gekregen dat Robbert per direct speelgerechtigd is voor WDS en dat hij uit mag komen voor onze selectie. Als club zijn wij hier ontzettend blij mee en zien we Robbert als een welkome aanvulling gezien zijn ervaring op hoofdklasse-niveau”, zo meldt het bestuur van de 100-jarige jubileum-club.

Van Oorschot (foto) trainde donderdagavond voor het eerst mee en maakte een goede indruk. Eerder deze maand gaf de Bredanaar aan beschikbaar te blijven voor Baronie door mee te trainen, maar niet bij de selectie te zitten op zondag. Alleen in geval van nood zou hij beschikbaar zijn. Van Oorschot begon na een glansrijk vorig jaar met een blessure aan dit seizoen. De jonge Michel van Butselaar nam zijn plek in en werd door coach Jurriaan van Poelje gebombardeerd tot vaste klant onder de lat. Na jaren trouwe diens een verrassend einde van Van Oorschot op sportpark de Blauwe Kei. Het achterste van zijn tong liet hij niet zien over de kwestie.

Donderdag sprak hij wel even over zijn move naar sportpark Paradijs. “Ik kreeg een appje van een bestuurslid van WDS en daarna heb ik gesproken met de trainer (Alkan Uzun, red.). Ik maak het seizoen af met WDS, waar ik al heel wat jongens ken. Ik ga niet teveel praten en ga mijn handen laten spreken. De kans dat ik hier blijf is aanwezig, de komende tijd zal uitwijzen of ik het hier echt naar mijn zin ga hebben. Advendo maakt een grote kans volgend seizoen, de club waar ik groot werd.”

WDS kende de voorbije jaren teveel stress op doel. Na het stoppen van Jordy Brugel verdedigden diverse goalies de goal, maar niemand overtuigde echt. Dit seizoen keepten Thomas Point, Furkan Pekmeczi en Yunus Arpat al. Zij hadden teveel last van blessures of onervarenheid. De Babyblauwen presteerden mede daarom ook niet goed tot dusver in 4C. Zondag komt angstgegner VCW naar de Haagse Beemden en de verwachting is dat Van Oorschot dan zijn debuut gaat maken.