Datum: zondag 26 november 2023, 16:09 - Auteur: Redactie

WDS kapituleert tegen Be Ready en ‘oude bekende’ spits

WDS ’19 blijft wisselvallig presteren in 4B. Zondagmiddag werd het voor rust weggespeeld door titelfavoriet Be Ready.

De eerste twintig minuten hadden de spelers van de oudste amateurclub van Breda nog het idee gehad dat het een wedstrijd was. In de zevende minuut volgde namelijk een schot van de weer fitte Abdul Avci op de lat en vijf minuten later een goede redding van Nick Verhagen, die de bal tegen onze lat tikte. In minuut 24 leek de linksbuiten van de ploeg uit Hank buitenspel te staan, maar ondanks het vlagsignaal liet de goed leidende scheidsrechter door spelen. De lage voorzet werd door Santi van Beek in het eigen doel geschoten. De bal was er sowieso ingegaan, alleen het laatste zetje was van de Bredanaar.

Drie minuten later de viel 0-2. Er werd onvoldoende doorgedekt door Thomas Koevoets en Dylan Siwalette. De steekbal op Robin van den Noort was op maat en diens lage voorzet kwam voor de voeten van Jonathan van Eerd. Zulke kansjes moet je aan de voormalige topscorer van UVV ’40 niet geven, want de blonde Bredanaar vuurt dan raak. Amper twee minuten later moest WDS-spits Shaqur de Kraaij een strafschop krijgen, maar in plaats daarvan werd het een vrije trap tegen. In de 37stee minuut kwam de ruststand op het bord. Het was weer Van Eerd die het laatste zetje mocht geven.

De tweede helft kwamen de Bredanaars redelijk goed terug in de wedstrijd. Enerzijds omdat ze zelf beter ‘stonden’, anderzijds nam Be Ready gas terug. Geen kans meer weggeven door de blauwhemden en in de 71ste minuut deden we nog wat terug. De hoge voorzet werd gelost door de vijandelijke keeper en Siwalette was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken: 1-2. Tien minuten voor tijd nog een grote kans voor invaller Dara Yet, maar de keeper uit Hank reageerde goed en snel en plukte de bal van Yet zijn voet.

“Eén van de betere vierdeklassers die ik in de afgelopen vijftien jaar gezien heb. Dit Be Ready is voor ons nog een maatje te groot. Ondanks dat we goed vanuit de organisatie hebben gespeeld en de 0-3-ruststand wat geflatteerd was, is de overwinning van Be Ready terecht. Komende twee weken mogen we nog flink aan de bak tegen Waspik en RCD. In de winterstop zullen we zien waar we staan”, aldus WDS-coach Martijn van Wanrooy toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak.

WDS ’19 – Be Ready 1-3 (0-3)
0-1 eigen doelpunt, 0-2 en 0-3 Jonathan van Eerd, 1-3 Dylan Siwalette.