Datum: zondag 12 november 2023, 18:53 - Auteur: Redactie

WDS met de hakken over de sloot tegen HOV/DJSCR

Vanzelf ging het niet, maar WDS ’19 blijft klimmen in 4B. Zondag won het met pijn en moeite van laagvlieger HOV/DJSCR dankzij wie anders dan de gebroeders Avci.

Doel voor de thuisploeg om weer snel op een voorsprong te komen net als vorig weekend enn dat gebeurde ook. Amper zeven minuten op de klok en het was Bart van Eekelen die bal bij Abdul Avci (foto) bracht. Op de karakteristieke wijze joeg Abdul Avci de bal snoei hard in de verre hoek tegen de touwen. Een snelle openingsgoal zou de thuisploeg in een zetel moeten brengen. Niet veel later was het bijna de beurt aan broer Bayram Avci. Van Eekelen ging er vandoor en in plaats voor eigen succes te gaan probeerde hij de oudste Avci te bereiken. De counter stierf in schoonheid. Ineens uit het niets kwamen de bordjes in evenwicht. Het was Maurice van der Linden die zijn geluk ging beproeven van een meter of 25. Zijn uithaal verdween achter de verbaasde goalie Nick Verhagen waarmee de ruststand op 1-1 werd gebracht.

Na rust een gelijk spelbeeld als de eerste helft. Beide ploegen probeerden goed voetbal te spelen zonder dat er echt kansen ontstonden. Wel eerst nog een bal hard op de paal achter de Rotterdamse goalie voordat Bayram Avci mocht gaan aanleggen voor weer een strafschop. Na een dubbele overtreding met eerst een duw en vervolgens hands, kon Bayram Avci niet tot een doelpoging komen en ging de bal op de stip. Keeper naar rechts, bal naar links en de nieuwe voorsprong was daar: 2-1.

Daarna verzuimde de thuisploeg het duel in het slot te gooien. Was het eerst de beurt aan Bayram Avci om 1 op 1 met de uitblinkende doelman Alex Govender te gaan, niet veel later was Govender opnieuw de overwinnaar bij een 1 op 1 met de ingevallen Shaqur de Kraaij. De Rotterdammers eindigden het duel nog met tien man na een terechte rode kaart voor invaller Bobby Soloviev en de overwinning kwam niet meer in gevaar.

“Wij vonden dit HOV een zeer behoorlijke ploeg. Naar onze mening staan zij te laag voor de kwaliteiten die ze vandaag hebben laten zien. De betere kansen waren zeker voor ons en we hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen, maar we tonen vandaag wel volwassenheid. Volgende week Neerlandia en daarna drie degradanten van vorig seizoen achter elkaar, te beginnen met koploper Be Ready. Hopelijk kunnen we de tweede seizoenshelft nog spannend maken”, aldus WDS-trainer Martijn van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – HOV/DJSCR 2-1 (1-1)
1-0 Abdul Avci, 1-1 HOV/DJSCR, 2-1 Bayram Avci (pen.).