Datum: zondag 1 oktober 2023, 16:13 - Auteur: Redactie

WDS verslaat Rotterdamse fusieclub: “Maar dit was wel de ondergrens”

Het was nog niet briljant, maar de eerste punten van het seizoen zijn binnen voor WDS ’19. De club uit de Haagse Beemden won een doelpuntenfestijn zondag van FCB-HWD.

Na de nederlaag tegen Dubbeldam stond de volgende tegenstander uit Zuid-Holland te wachten, de fusie club FCB-HWD. Beide ploegen stonden na de eerste competitieronde op 0 punten en hadden dus veel te winnen. WDS trok meteen fel van leer. Amper twee minuten gespeeld en Abdul Avci (foto) werd de diepte ingestuurd. Zijn hoge bal viel in de verre hoek tegen de touwen. Een droomstart voor de thuisploeg van hoofdtrainer Martijn van Wanrooy en Gino Mac Nack.

Daarna volgde een zeer matige pot. FCB-HWD speelde naar zijn mogelijkheden en op de counter, WDS in een veel te laag tempo. Een stuk onduidelijkheid zorgde binnen het half uur voor de ruststand van 1-1. De spits van de Rotterdammers kwam oog in oog met goalie Nick Verhagen en die faalde niet. Met Ojani Muntslag en Shaqur de Kraaij als verse krachten begon WDS aan de tweede helft. Het was weer Abdul Avci die snel tekende voor de voorsprong. Een voorzet van rechts werd als volley uit de lucht genomen en zo kwam de ploeg uit de Haagse Beemden weer op voorsprong.

Niet veel later was invaller De Kraaij die zijn eerste competitietreffer maakte. Uitgeweken naar links kwam de van Boeimeer overgekomen spits met de bal naar binnen. Na het passeren van de vijfde tegenstander kwam hij recht uit voor de goal en schoot hard de 3-1 binnen.
Uit een zoveelste counter kwam FCB-HWD weer dichterbij. De spits vertrok drie meter in buitenspelpositie na een lange bal. De gekregen voorsprong werd niet meer ingehaald en de scheidsrechter besloot het vlagsignaal te negeren: 3-2.

Maar het venijn zat in de staart. Het was wederom De Kraaij die goed doorkwam over links en de bal panklaar neerlegde voor Dylan Siwalette. De open goal gaf kinderspel en Siwalette bracht de marge weer op twee. De strafschop waar de 4-3 uitkwam was nog voor de statistieken en WDS behield in ieder geval de drie punten. Coach Van Wanrooy sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl.

“Iets met slechte wedstrijden winnen? Dit was voor ons echt de ondergrens. Met alle respect voor de tegenstander, maar met onze kwaliteiten moet je hier ‘gewoon’ een uitslag neerzetten. We zijn dus nog niet helemaal waar we willen zijn, maar de eerste drie punten zijn binnen en dat is het enige dat voor nu telt.”

WDS ’19 – FCB-HWD 4-3 (1-1)
1-0 Abdul Avci, 1-1 FCB-HWD, 2-1 Abdul Avci, 3-1 Shaqur de Kraaij, 3-2 FCB-HWD, 4-2 Dylan Siwalette, 4-3 FCB-HWD (pen.).