Datum: zondag 12 maart 2023, 20:35 - Auteur: Redactie

WDS-spits Abdul Avci voltrekt ‘wonder van sportpark Paradijs’ tegen Pretoria

Een scenario dat Quentin Tarantino alleen kon verzinnen, werd zondagmiddag in de boeken geschreven door de oudste amateurvereniging van de Gemeente Breda. WDS ’19 versus Pretoria uit Rotterdam: een thuiszege in 4C om nooit meer te vergeten.

De openingsfase in de Haagse Beemden was voor de ploeg uit Rotterdam. Na drie grote kansen van de uitploeg kwam de eerste kans voor WDS. Een afgeslagen schot eindigde in een hoekschop. Bayram Avci trapte de bal en mikte precies op het hoofd van Andries Tolenaars wat de 1-0 betekende. Amper een minuut na de openingstreffer ging de spits van Pretoria uit het niets tegen de vlakte. Paniek alom bij zowel de thuisploeg als de tegenstander. Het alarmnummer werd gebeld, de AED werd gehaald en de speler van Pretoria kreeg direct eerste hulp dankzij de supporters van WDS. Gelukkig voor iedereen kwam de speler al snel weer bij zijn positieve en gek genoeg kon hij de wedstrijd hervatten.

WDS leek van slag en Pretoria ging door waar ze mee begonnen waren aan de wedstrijd, namelijk aanvallen. In minuut 12 leverde dat een strafschop op na een overtreding van WDS-back Thomas Koevoets. Waar deze eerst nog gemist werd was het amper twee minuten later toch raak en werd de terechte gelijkmaker achter goalie Nick Verhagen gewerkt. In de 21ste minuut kwam de op dat moment terechte voorsprong voor Pretoria. Er werd te laat doorgestapt en ondanks een overtreding op Tolenaars, mocht de voorsprong binnen geschoten worden. De thuisploeg zette hier een aantal gevaarlijke kansen tegenover maar het vizier stond niet bepaald op scherp de eerste helft. De ruststand van 1-2 stond dus al vrij snel op het scorebord.

Dan de tweede helft, doe alle gordels alvast om; WDS kwam scherp uit de kleedkamer en bleef maar jagen op de gelijkmaker. Amper vier minuten bezig en daar was de terechte gelijkmaker. Een prachtige opening van Danisho Siner bracht de bal bij Bart van Eekelen. Zijn voorzet kwam bij Abdul Avci bij de tweede paal, die de bal breed legde op broer Bayram Avci; 2-2. Pretoria leek het niet meer te kunnen belopen en begon al vrij vroeg met tijdrekken en flinke overtredingen maken waar de scheidsrechter maar niet tegen op trad (behalve dan zijn klokje stil zetten, want later toch heel belangrijk bleek). Na twee keer een langdurige pauze vanwege een blessure van de vijandelijke keeper, moest deze vervangen worden voor een speler in de goal en was het wachten op een terechte voorsprong voor de blauwhemden. In tegenstelling tot de voorsprong voor de thuisploeg was het Pretoria dat opnieuw de voorsprong pakte. In minuut 81 was het de 2-3 en in de 88ste minuut leek de wedstrijd definitief in het slot met de 2-4 van Pretoria.

De irritatie en frustratie door de soms vreemd fluitende scheidsrechter nam de overhand en de gemaakte overtredingen zorgden voor hier en daar een aantal opstootjes. Maar zoals eerder aangegeven, de scheidsrechter maakte de goede beslissing door zuivere speeltijd toe te kennen. Waar niemand langs de lijn nog rekening hield met een wonder, waren er in elk geval nog elf spelers die er wel in geloofden. Minuut 99 de aansluitingstreffer van Richel Nicia gevolgd door een toegekende strafschop aan Abdul Avci in de 103de (!) minuut en plots was het 4-4 op aan de Ganzerik. En WDS rook bloed. Zou het een tweede keer gebeuren na eerder tegen Chaam met 5-4 te winnen na een 2-4-achterstand? In de 107de minuut van de wedstrijd was het Abdul Avci die de 5-4 maakte. Alles wat WDS lief heeft ontplofte. Abdul Avci dook de hoek in om zijn goal te vieren met zijn teamgenoten. Een krankzinnige slotfase en een waanzinnige terugkomst van WDS.

“Heel eerlijk? Na de 2-4 in de 88ste minuut hadden assistent Gino Mac Nack en ik er geen geloof meer in. Diverse overtredingen werden op de verkeerde manier bestraft door de scheidsrechter en we zaten er gewoon niet lekker in vandaag. Pretoria is een heel goed voetballende ploeg met allemaal balverliefde spelers. Gino bleef continu coachen op het dichthouden van het midden wat er eigenlijk voor zorgde dat wij de overhand kregen na de 1-2. Dat we na de 2-4 de wedstrijd nog zo weten te draaien slaat helemaal nergens op. Waanzinnige wedstrijdmentaliteit. Zeker aangezien dit al de derde keer is dit seizoen. Dit gaan we wel even goed vieren deze week”, aldus een nog altijd verdwaasde coach Martijn van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Bijkomend gevolg van de absurde kraker? WDS ’19 doet mee om de titel, punt.

WDS ’19 – Pretoria R 5-4 (1-2)
1-0 Andries Tolenaars, 1-1 en 1-2 Pretoria R, 2-2 Bayram Avci, 2-3 en 2-4 Pretoria R, 3-4 Richel Nica, 4-4 (pen.) en 5-4 Abdul Avci.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss