Datum: maandag 10 juni 2019, 16:38 - Auteur: Redactie

WDS staat op uit de dood en bereikt finale om promotie

Een absurde revival van WDS ’19 heeft er maandagmiddag voor gezorgd dat de zondag derde klasse nog steeds bereikt kan worden. Derdeklasser OVC ’26 gaf het kinderlijk uit handen en moest lijdzaam toezien hoe de Bredase vierdeklasser na strafschoppen de finale haalde.

Laat er geen misverstand over bestaan: tot minuut 70 had het bezoek van coach Gijs Smulders helemaal niks te vertellen in Tilburg en mocht het blij zijn dat het slechts 3-0 stond. OVC miste in de eerste helft ook nog een pingel overigens. In de rust werd er in de Bredase kleedkamer gezegd dat er nog niks aan de hand was en dat de Bredanaars nog terug konden komen. Binnen twee minuten lag de 3-0 er al echter in. Daarna waren de gasten weer opnieuw zoekende, maar ging OVC er niet meer vol voor. Rond de 70ste minuut werd er wederom een penalty gegeven aan de thuisclub voor de 4-0, Thomas Point keerde de penalty en daarna werden de Babyblauwen, die in het oranje uitshirt speelden, alleen maar sterker.

Met nog een kwartier te gaan kwam het ‘Haagse Beemden-kwartiertje’ op gang. OVC had enkele belangrijke spelers gewisseld, waardoor WDS sterker in de wedstrijd kwam. Dit resulteerde in de 3-1 van Bayram Avci. De 3-2 viel rond de 82ste minuut na laag voorzetten van invaller Gino Mac Nack en Jonathan Fiddelers als afmaker. De 3-3 kwam op naam van koen van Kleef rond de 89ste minuut, waarna iedereen het gevoel kreeg dat deze pot nog kon omdraaien. Uiteindelijk werd 3-3 de eindstand: de wereld op zijn kop in 013.

Even rust en opladen voor de verlenging, OVC zat er helemaal doorheen en was het eigenlijk alleen nog maar wachten op een goal van WDS. Uiteindelijk in de verlenging waren er niet echt benoemingswaardigheden op een reflex van de keeper van OVC na die een bal van Bayram Avci er miraculeus uit hield. Hierop kwamen de strafschoppen, nadat een onweersbui de verlenging even had onderbroken overigens. Iedereen zat er doorheen en had alles gegeven. De dappere mannen die ze namen waren Fiddelers, Mac Nack, Mihayrick Hieronimus, Leroy Richardson (die een geweldige invalbeurt had) en Abdul Avci als laatst. De toeschouwers wisten dat de bezoekers in het voordeel waren want Point keepte werkelijk waar een wereldpartij en had al een penalty gestopt. Hij pakte in de penaltyreek zelfs twee keer een pingel van dezelfde speler nadat die opnieuw moest. Het kon haast niet meer misgaan. Iedereen van WDS schoot feilloos raak. Abdul Avci mocht aanleggen voor de beslissende penalty en de ontlading was ook groot toen die erin ging.

Door deze gewonnen thriller moet WDS op neutraal terrein een finale spelen tegen medevierdeklasser SC Emma zondagmiddag: game on.

OVC ’26 – WDS ’19 3-3 (2-0) * WDS wint na strafschoppen.
1-0, 2-0 en 3-0 OVC ’26, 3-1 Bayram Avci, 3-2 Jonathan Fiddelers, 3-3 Koen van Kleef.