Datum: zondag 16 april 2023, 16:25 - Auteur: Redactie

WDS straalt meer energie en passie uit en nekt TVC Breda

De stadsderby van 4C is zondagmiddag gewonnen door WDS ’19. TVC Breda kwam in bijna alle opzichten tekort in de Haagse Beemden, waar vader en zoon Rijndorp wel scoorden opmerkelijk genoeg.

Op sportpark Paradijs werd van meet af aan helder dat WDS beter in vorm steekt en sowieso stabieler oogt dit seizoen. Beide clubs doen het zonder torenhoge verwachtingen aan het begin van het seizoen prima, maar bij TVC Breda is de pijp leeg aan het raken. Toen Levi van Beckhoven na enkele minuten de score opende en kort erna ook de tweede thuisgoal in het mandje lag via Bart van Eekelen, dreigde de smalle selectie uit Tuinzigt te verzuipen in het winderige en frisse Kesteren.

Het was aan Milan Faas te danken dat Romano Rijndorp de aansluitingsgoal produceerde, anders was de schade wellicht niet mals geweest vermoedelijk. Bij die 2-1-stand hervatten beide formaties de wedstrijd na rust en ook toen was WDS beter. Energieker, feller, sterker. Bij TVC Breda haalde een enkeling nog zijn niveau, waaronder doelman Dennie van Hassel, die opnieuw de stoppende Jay Regter verving. De veteraan onder de lat straalde rust uit en voorkwam meermaals een monsterscore.

De 3-1 viel ondanks vlagsignalen van de grensrechter via wederom Van Beckhoven. Hij brak vorig jaar al door, maar is inmiddels niet weg te denken uit de basis van de oudste amateurclub van Breda. Hij is net als topscorer Abdul Avci een voetballende geilaard. Een beetje sneaky aan de flank, met de benodigde arbeidsethos en een neusje voor de goal. Hij geilde op zijn tweede treffer en die kwam er toen Van Hassel een inzet van Abdul Avci naar de tweede paal duwde. Van Beckhoven tikte binnen en vierde uitbundig met de dug-out.

Bayram Avci zou uiteindelijk de wedstrijd een nog fraaier aanzien gunnen met zijn 4-1, maar toch kwamen de Viola’s nog opzetten voor het doel van Nick Verhagen. Nota bene trainer Johan Rijndorp, die in was gevallen vanwege een gebrek aan mankracht, prikte de 4-2 binnen en tekende zo voor het slotakkoord. Het was een meer dan verdiende overwinning voor de blauwhemden, waar coach Martijn van Wanrooy aangaf dat het op een gegeven moment ‘5- of 6-1 had moeten zijn’. Van Hassel stak daar dus een stokje voor.

Bij TVC Breda waren de ogen gericht op Jeroen Ooms: de topscorer vertrekt naar TSC ZO en is wekelijks blikvanger. Aan de Ganzerik was zijn optreden vooral na rust schrikbarend. Nonchalant verloor hij bijna alle luchtduels en ook over de grond lukte hem helemaal niets. Omdat ook spelmaker Romano Rijndorp, nog altijd maar 17 jaar en ook naar TSC ZO vertrekkend, onzichtbaar was de tweede helft, bleef er niets meer over van de normaliter fris en fruitig voetballende selectie van coaches Nijs Kivitis, Kevin Faas en doelpuntenmaker Johan Rijndorp.

WDS is net als elk seizoen zo lijkt het, vol in de race om de laatste periode te pakken en daarmee nacompetitie-voetbal af te dwingen met promotie als hoogste beloning uiteindelijk. “Gezien de andere uitslagen is dit een hele belangrijke zege. Zaak is nu om echt door te pakken tegen Neerlandia ’31 de volgende speelronde. We hebben het wel nagelaten om TVC Breda echt pijn te doen. We hebben ze te lang in de wedstrijd gelaten”, tekende Voetbalinbreda.nl op uit de mond van de Haagse oefenmeester.

WDS ’19 – TVC Breda 4-2 (2-1)
1-0 Levi van Beckhoven, 2-0 Bart van Eekelen, 2-1 Romano Rijndorp, 3-1 Levi van Beckhoven, 4-1 Bayram Avci, 4-2 Johan Rijndorp.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss