Datum: zondag 14 april 2024, 16:31 - Auteur: Redactie

WDS trakteert Neerlandia op ‘bekende’ nipte nederlaag

In 4B won Neerlandia ’31 het heenduel onterecht met 1-0, deze keer gaf WDS de ploeg uit Dorst een soort koekje van eigen deeg: 1-0.

Na de eerdere uitnederlaag van 1-0 een aantal maanden geleden, waarbij Neerlandia ultradefensief speelde en WDS kans op kans miste, had de oudste amateurploeg van Breda iets recht te zetten. Het stugge Neerlandia uit Dorst kwam op bezoek. Een ploeg die speelt naar zijn vermogen en ondanks de stand op de ranglijst relatief weinig goals tegen heeft. Ter illustratie: tot zondag hadden de dorpelingen pas 32 goals tegen, de Bredanaars maar liefst 41 stuks. Daarnaast een tegenstander die het al meerdere ploegen uit het linkerrijtje heel lastig heeft weten te maken

Zo geschiedde ook deze confrontatie. WDS mocht de bal hebben, Neerlandia probeerde te profiteren van de fouten van WDS dat het in aanvallend opzicht maakte. Uiteindelijk krijg je dan ook weinig spektakel. Neerlandia kwam er drie keer via de counter gevaarlijk uit, waarbij eenmaal een valpartij in het strafschopgebied van WDS vakkundig weggewuifd werd door de prima leidende scheidsrechter Manuhutu. Een scheidsrechter die bij veel clubs bekend is en ondanks zijn 65 jaar overal bovenop zit. En ook de thuisploeg leek twee keer aanspraak te kunnen maken op een strafschop, maar al snel werd duidelijk dat er geen cadeautjes uitgedeeld werden. Een logische 0-0 was dan ook de ruststand.

Met middenvelder Andries Tolenaars in plaats van verdediger Santi van Beek werden de intenties van WDS voor de tweede helft gelijk duidelijk; er moest gewonnen worden door de gastheren. De tweede helft een zelfde aanzicht. Er werd vooral gespeeld op de helft van de bezoekers van coach John Janssens en het was telkens uitblinkende doelman Lars Dilven die er telkens een handje tegenaan kreeg waardoor de bal maar niet binnen plofte. De laatste minuten braken aan en met Jamie van Zalen als gelegenheidsaanvaller voor rechtsback Roland Pluijm werd de druk opgevoerd. Waar WDS eerst nog een strafschop verdiende voor eerst een overtreding op Shane Muishout en vervolgens op Quinten van Zalen leek het mede dankzij een geweldige redding van Dilven op een schot van Shane Muishout op een bloedeloos gelijkspel te eindigen.

Maar toen was daar Abdul Avci. De hele wedstrijd al een plaag voor de verschillende rechtsbacks van Neerlandia, zette een actie buitenom in en werd op de rand van het strafschopgebied ten val gebracht. Waar er eerder duidelijkere momenten voor een strafschop waren was de scheidsrechter nu heel resoluut en gaf een strafschop aan de thuisploeg in de 91ste minuut. Broer Bayram Avci kreeg de bal aangereikt en schoot de bal snoeihard tegen de touwen, al had goalie Dilven zijn formatie nog bijna op de been gehouden, want hij toucheerde de bal. Hierna volgde nog een goede kans voor Tolenaars, maar wederom Dilven die de bal wist te pareren.

“We wisten dan het een moeilijke middag zou kunnen worden als het lang duurt voordat je de eerste goal maakt. Neerlandia speelt naar zijn vermogen en parkeert de bus waardoor je continu moet waken voor een succesvolle counter. We hebben hier deze week ook echt op getraind en dan zijn we enorm trots dat we vandaag zo enorm volwassen gespeeld hebben en het een terechte overwinning oplevert. Volgende week naar kampioen Be Ready en we moeten hopen op een stuntje”, vertelde WDS-coach Martijn van Wanrooy aan Voetbalinbreda.nl.

De geblesseerde captain Davey Dielemans sprak namens Neerlandia. “Voor rust hebben we onszelf niet beloond; twee keer een 1 op 1 moment van Joep de Gans, in de tweede helft nog via Jasper Sneijders. Onze keeper Lars Dilven was vandaag wederom belangrijk voor ons, echter moesten we een minuut voor tijd die penalty incasseren, waardoor we met lege handen terug naar Dorst konden afreizen.”

WDS ’19 – Neerlandia ’31 1-0 (0-0)
1-0 Bayram Avci.