Datum: zondag 10 december 2023, 21:16 - Auteur: Redactie

WDS valt weer ten prooi aan de ‘donkere maanden’

WDS ’19 is zondag verlost van de wintermaanden, waarin het al jaren niet presteert. Ook zondag ging de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft verloren, waardoor de degradatiezorgen toenemen in 4B.

WDS en de donkere maanden, al jarenlang geen gelukkig huwelijk. De laatste overwinning van de thuisploeg is alweer een maand geleden, namelijk 12 november. Dat komt dus neer op vier nederlagen op rij. Een zwaar programma met drie degradanten achter elkaar? Ja! Maar als je ambitie hebt dan moet je daar meer uithalen.

Dat gezegd hebbende; vandaag stond de wedstrijd tegen degradant RCD op het programma. De oudste amateurclub van Breda startte dramatisch aan de wedstrijd. In de tweede minuut werd er al discutabel een goal voor de Dortse uitploeg afgekeurd wegens buitenspel, in de vijfde minuut was al duidelijk dat de eerste waarschuwing niet voldoende was, 0-1 voor RCD. Zonder aanvoerder Jisk Flikweert en dus de geschorste spits Bayram Avci levert de thuisploeg genoeg in, maar de selectie zou goed en breed genoeg moeten zijn om dit op te vangen.
Behalve een goede voorzet van Abdul Avci zette WDS amper iets tegenover de feller spelende uitploeg. Doelman Nick Verhagen moest bij een vrije trap gestrekt naar de hoek, maar dit bleek uitstel van executie. Vier minuten voor rust viel de 0-2 binnen na wederom weifelend optreden van de Bredase defensie.

Het beloofde een zware middag te worden als WDS met dezelfde instelling de tweede helft in zou gaan. Gelukkig was dit niet het geval. Vanaf minuut één een veel feller en beter spelend WDS wat binnen het kwartier de aansluitingstreffer opleverde. Een diepe bal van Roland Pluijm viel tussen de verdedigers en de neefjes Abdul Avci en Yalcin Guldal in, waarbij de eerste met de bal aan de haal ging. Via een verdediger scoorde Abdul Avci de belangrijke 1-2. Met nog ruim een half uur op de klok was er voldoende tijd om de slechte eerste helft te herstellen.

Maar ondanks een veldoverwicht wist WDS niet heel veel meer te creëeren. Invaller Thom Flikweert kwam nog twee keer het dichtste bij met een goede kopbal na een hoekschop en absolute uitblinker Dara Yet kwam nog een keer tien centimeter te kort om de bal op goal te krijgen. En zo noteerde we nederlaag nummer 4 op rij. Een troost; na de winterstop is WDS bijna altijd beter, dus het is te hopen dat een paar weken rust als wondermiddel gaan werken.

“Op basis van de tweede helft verdienden we zeker wel een punt, maar de eerste helft was echt zo slecht. Gino Mack Nack (trainer, red.) zei in de rust al dat we de ‘ballen’ niet hadden om te voetballen tegen een tegenstander die fysiek sterker is dan wij. De tweede helft geeft gelukkig houvast, maar in algemene zin moet het op en naast het veld echt op alle fronten beter. Wel willen we iedereen hele fijne dagen en een goede jaarwisseling wensen namens de selectie van WDS”, aldus WDS-coach Martijn van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – RCD 1-2 (0-2)
0-1 en 0-2 RCD, 1-2 Abdul Avci.