Datum: zondag 21 mei 2023, 18:33 - Auteur: Redactie

WDS wint stadsderby bij SAB en droomt van periodetitel

WDS ’19 is op koers voor de laatste periodetitel in 4C. Zondagmiddag won de oudste amateurvereniging van Breda bij degradant en stadsrivaal SAB.

In een eerste helft van vijfde klasse-niveau waren er geen noemenswaardige situaties op het veld. WDS probeerde het voetballend, SAB vooral in de omschakeling. Het leek een veredeld oefenpotje op een zomeravond en de brilstand met de rust was dan ook niet meer dan logisch. De tweede helft kwam er een actievere uitploeg met een snelle treffer van Bart van Eekelen, die de ban zou moeten breken voor de ploeg uit Kesteren. Het was Abdul Avci met de voorzet en Van Eekelen kopte tegendraads de bal tegen de touwen voor de 0-1-voorsprong.

De paar aanwezige toeschouwers moesten lang wachten op de beslissing. Na meerdere kansen te laten liggen was het in de 81ste minuut eindelijk raak. Boris Bossink kapte de bal naar zijn linker en met een schuiver wist hij de bal in het doel te werken achter de inval doelman van SAB, 0-2 en de wedstrijd was gespeeld. Amper drie minuten later prikte Van Eekelen een hoekschop op het hoofd van de ingevallen Ojani Muntslag voor de derde treffer van de middag; 0-3. Dat SAB nog een eretreffer mocht maken was alleen nog voor de statistieken. Het werd 1-3 in de 87ste minuut door Diego Janssen, die wel in vorm is voor het vijandelijke doel de laatste tijd.

“De eerste helft was van onze kant echt onder de maat. De tweede helft hebben we eigenlijk heel volwassen gespeeld. Weinig tot niets weggegeven en een stukje effectiever met de kansen omgegaan. Nu wordt het afwachten geblazen. Volgende week de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Gesta. Bij winst moeten we afwachten wat Viola uit bij Neerlandia ’31 doet en Pretoria R uit bij TVC Breda. Als Pretoria R wint bij TVC Breda, dan moet Viola uit bij Neerlandia winnen. Gebeurt dat niet dan grijpen wij ondanks de mooie vierde plaats overal naast”, schetste WDS-coach Martijn van Wanrooy de situatie voor de droom van promotie via de nacompetitie aan Voetbalinbreda.nl.

SAB – WDS ’19 1-3 (0-0)
0-1 Bart van Eekelen, 0-2 Boris Bossink, 0-3 Ojani Muntslag, 1-3 Diego Janssen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss