Datum: zondag 17 maart 2024, 16:53 - Auteur: Redactie

WDS zwijnt en verslaat periodekampioen Chaam in extremis

De kraker tussen WDS ’19 en Chaam in 4B eindigde zondag in het voordeel van de Bredanaars. De bezoekende dorpelingen kregen in minuut 105 de 2-1 tegen en baalden flink van de scheidsrechter.

Vanaf minuut 1 probeerde het gehavende Chaam (8 spelers van 1, 2 spelers van 2 en 1 van het zaterdag elftal in de basis vanwege blessures en enkele O17-spelers op de bank) de linies kort op elkaar te houden en speelden de gasten vooral vanaf de eigen helft afwachtend op een fout van WDS. De Bredanaars mochten de bal hebben en Chaam vond het wel prima. Het was vooral lastig om doorheen te komen voor de gastheren. De eerste helft waren er dan ook weinig opwindende momenten, tot de een eerste kans van Rick van Beckhoven, die rakelings naast schoot en de goal van Chaam. Voorafgaande aan die treffer een foutje van scheidsrechter Herman van der Pluijm. Een terugspeelbal over 30 meter afstand werd gemist door de arbiter. Uit de protesten van WDS kwam een eerste vrije trap en van daaruit een volgende overtreding van WDS, waar Chaam nogmaals mocht gaan aanleggen. De indraaiende bal van Bas Goos werd prima tegendraads binnen gewerkt door Robin Rovers achter goalie Danni van Steenhoven met een achterstand voor de oudste amateurclub van Breda tot gevolg.

Met een kleine omzetting in de tweede helft moest WDS weer achter de feiten aanlopen. Voor Chaam hetzelfde recept; WDS mocht de bal en vanuit de omschakelin proberen toe te slaan. Maar dit bleek weinig succesvol. De oranjehemden kwamen niet minder onder de druk uit en het wachten was op de verdiende gelijkmaker. Het was basisdebutant en talent van de JO-19, Shane Muishout, die het vertrouwen van de technische staf uitbetaalde: 1-1. En ook na de gelijkmaker bleef WDS jagen op de belangrijke drie punten. En die kwamen er ook. De arbiter had er zin in en het was Andries Tolenaars (foto) die de hoekschop van Abdul Avci tot doelpunt promoveerde in een ouderwetse scrimmage: 2-1 en de drie punten bleven in de Haagse Beemden.

“Het was een ander Chaam dan wij verwacht hadden. Ze hadden meerdere blessures en hadden hun tactiek hierop aangepast. We hadden niet voorzien dat wij zoveel tijd en ruimte zouden krijgen vandaag. Dat de winnende goal in de 11e minuut van de blessuretijd valt is enorm zuur voor Chaam, maar gezien het spelbeeld wel een terechte overwinning voor ons. Een goede start van de 3e periode”, zei WDS-trainer Martijn van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

“Na het koste wat kost behalen van de periodetitel vorig weekend moesten we daar wat betreft fitheid van de spelers vandaag de tol voor betalen. We kwamen vandaag niet om te winnen en speelden dan ook voetbal waar wij alles behalve achter staan, we zakten ver in en hoopten kansen te krijgen door spaarzame uitbraken. Wel goed voor het team om ook zo te leren spelen. Het is ongelofelijk dat de scheidsrechter er 15 minuten bijtrekt in een wedstrijd waar geen blessurebehandelingen zijn geweest en er niet overdreven tijd werd gerekt. Vervolgens na de wedstrijd vertelt hij doodleuk dat hij er 12 minuten had bijgetrokken en laat hij twee analoge horloges zien waarbij je nooit de tijd precies kan zien of bijhouden. Zonde dat je met deze groep dan dus geen resultaat krijgt wat zij echt hadden verdiend met hun werklust”, aldus Chaam-coach Rik Jochems.

WDS ’19 – Chaam 2-1 (0-1)
0-1 Robin Rovers, 1-1 Shane Muishout, 2-1 Andries Tolenaars.