Datum: maandag 26 augustus 2019, 00:07 - Auteur: Mica de Montigny

“We moeten Boeimeer weer op de kaart zetten”

Als er één trainer is in Breda die hongerig is, dan is het Lorenzo Boudewijns wel (foto). De jonge oefenmeester verliet zijn eerste club Molenschot om terug te keren bij Boeimeer en dat wil hij zeker niet onopgemerkt doen.

Hij scoorde meer dan 100 doelpunten namens het eerste op sportpark Heksenwiel, maar ging vrij snel met pensioen enkele jaren terug. In Molenschot kreeg Boudewijns de kans zijn trainersloopbaan te starten en ondanks dat hij daar geen prijzen pakte, liet hij wel een goede indruk achter. Toen Boeimeer besloot de zondagselectie op te heffen en een zaterdagploeg te formeren, was Boudewijns de gedroomde kandidaat voor dit nieuwe project. Voetbalinbreda.nl vroeg hem naar de gang van zaken tot dusver.

“Op 1 augustus zijn we gestart met de voorbereiding, met een grote groep waar we een selectie van hebben gemaakt. We hebben nu vier oefenduels achter de rug: drie verloren, en één gewonnen, maar ik heb er ontzettend veel zin in, want we hebben een goede groep met veel potentie. We trainen momenteel met 22 man, dus partijen op het eind met elf tegen elf. Dat is heerlijk. Wat onze doelstelling is? Ik wil het plezier en de beleving terug gaan brengen en als we dit jaar iets pakken, dan is dat mooi meegenomen.”

“Volgend jaar moeten we de oogst plukken. Je begint met een nieuwe groep, dus dan moet je het ook de kans geven om iedereen zich te laten ontwikkelen. Wat heb ik er aan om hoog van de toren te blazen en niks te bereiken uiteindelijk?”, klinkt het alvast als een doorgewinterde coach. “Plezier en passie is voor mij doelstelling nummer één. Wij krijgen in 4C zware concurrentie van clubs als Baronie, DOSKO en DHV.”

Ondanks de komst van heel wat goede spelers, is de beoogde spits al weg. Crea Zimmerman, die sinds de royering van SC Hoge Vucht zonder club zat, zou terugkeren bij de Koningsblauwen, maar behoort dit seizoen sowieso niet tot de selectie van Boudewijns. “Hij had een ander gevoel bij hoe wij het zagen dit jaar en dat geeft niks. Hij is een goede voetballer, maar wij krijgen ook zonder hem een goed voetballend team. Wij wensen hem natuurlijk alle succes verder.”

En dus zal er veel verwacht worden van andere spelers, met het ‘Boeimeer-DNA’ zoals Danny Ummels, Rick Dielemans en Roy Croes. Dat zijn enkele mannen die een leidersrol kunnen gaan vertolken op het veld. “Wij hebben echt een leuke selectie, ik ben trots dat ik met deze spelers mag werken want op alle fronten zit er heel veel voetbal in Boeimeer. Ik vind het ook echt mooi om terug te zijn waar het begon.”

“Vergeleken met toen ik vertrok hier, is er best veel veranderd. Je ziet meer structuur nu, veel positieve veranderingen. Bijvoorbeeld het ballenhok is opgeknapt, er zijn nieuwe materialen voor op het trainingsveld, met Jumbo is er een nieuwe hoofdsponsor voor onze 48 teams en we krijgen een derde kunstgrasveld. Er zijn veel nieuwe gezichten, nieuwe trainers die opgeleid worden tot jeugdtrainers. Echt heel positief allemaal.”

“Ik ben hier ook gekomen om Boeimeer op een positieve manier op de kaart te zetten met onze selectie. De laatste jaren is de naam van Boeimeer een beetje afgebrokkeld, maar Boeimeer is een grote club en een mooie vereniging. Ik zeg; Boeimeer is binnen vijf jaar een stabiele club op sportief vlak en dit seizoen gaat een mooi seizoen worden.” Tot slot legt het voetbaldier uit dat niet alles veranderd is bij de club.

“Dat Ad van Ham als jeugdtrainer nog in het bestuur aanwezig is vind ik echt mooi. Hij is een klassiek voorbeeld van een ‘man van de club’. En het personeel in de kantine is ook nog intact. En dat is logisch, want die hebben alles goed voor elkaar. Twan Wijnands, echt een gouden vent. Nee, het moge duidelijk zijn. Boeimeer en ik hebben echt heel erg veel zin in het nieuwe seizoen”, besluit de geestdriftige Boudewijns.