Datum: vrijdag 23 juli 2021, 22:21 - Auteur: Redactie

Wederom een knappe oefenzege van NAC Breda

Vandaag boekte vandaag alweer de zesde overwinning van de voorbereiding. In een gelijk opgaande wedstrijd op het Kasteel werd het uiteindelijk 1-2. Al vroeg in de wedstrijd was het Ralf Seuntjens die NAC op voorsprong zette. Niet veel later was het De Rooij die een prachtige aanval afrondde en daarmee de voorsprong verdubbelde. Nog voor rust wist Sparta de aansluitingstreffer te maken via Tom Beugelsdijk, maar verder dan dat kwam de thuisploeg gelukkig niet.

Edwin de Graaf gaf de jonge Luc Marijnissen opnieuw het vertrouwen. Vandaag vormde hij het centrum met Colin Rösler. Olij verdigde zoals vertrouwt het doel. Moreno Rutten en Jethro Mashart completteerde de achterhoede vanaf de flanken. Het middenveld werd bezet door Thom Haye, Yassine Azzagari en Ralf Seuntjens. In de punt van de aanval stond Mario Bilate, geflankeerd door Kaj de Rooij en Pjotr Kestens.

NAC moest even wakker geschud worden in de openingsfase van de wedstrijd, maar na een flinke kans voor lennart Thy in de tweede minuut, was het vooral NAC dat de klok sloeg. Nadat Haye al een keer dichtbij was, maakte Ralf Seuntjens in tiende minuut de openingsgoal. Yassine Azzagari nam een corner van Thom Haye op de slof. Doelman Benjamin van Leer kon zijn inzet nog wel keren, maar kon niet voorkomen dat de inlopende Ralf Seuntjens de bal binnenliep: 0-1!

De fase hierna ging het gelijk op. Een tegenvaller voor NAC was het uitvallen van Moreno Rutten. Na 28 minuten spelen moest hij de strijd staken met een blessure. Kort hierna, bekroonde Kaj de Rooij een prachtige aanval met de 0-2. Hij ontving de bal op een presenteerblaadje van Mario Bilate, met een overstapje van Seuntjens tussendoor. De Rooij rondde bekwaam af en verdubbelde de voorsprong: 0-2!

Acht minuten voor Rust deed Sparta wat terug. De Spangenaren kregen een vrije trap, die voor het doel van Olij geslingerd werd. Hier stond Tom Beugelsdijk, die de aansluitingstreffer binnen schoot: 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en zo nu en dan kwam NAC er een paar keer goed uit. Sparta had moeite door de Bredase verdediging heen te snijden en wanneer het wel lukte een kans te creëren vonden zij de opnieuw uitstekend keepende Olij op hun weg.

De tweede helft was er één van weinig kansen. Het meeste spectakel kwam vanuit het uitvak. Na een afwezigheid van anderhalf jaar mocht ons publiek eindelijk weer eens een uitwedstrijd bezoeken en dat hebben ze geweten ook. Luidkeels zingend leidde zij de ploeg naar de overwinning.