Datum: vrijdag 28 april 2023, 17:03 - Auteur: Redactie

‘Wetboek’ duwt Advendo-coach Chaab naar de uitgang

Omid Chaab is bezig aan zijn laatste weken als hoofdcoach van zondag vijfdeklasser Advendo. De club uit Breda-Noord moet op zoek naar een vervanger, want de sympathieke Roosendaler met Iraanse roots is al drie jaar actief aan de Bastenakenstraat en dus kan men hem geen contract meer voorschotelen.

“Dingen gaan zoals het wetboek schrijft”, doelde hij op de regelgeving op de arbeidsmarkt die ook in het amateurvoetbal heerst. Chaab (foto) stapte in voor het seizoen 2020/2021 en trof een club aan in verval. Alhoewel de resultaten beter werden, slaagden de rood-witten er niet in om een rol van betekenis te spelen in 5A. Wel legde hij de eerste bouwstenen voor wellicht een sportief mooiere toekomst, zo laat hij doorsijpelen.

“Het was niet altijd even makkelijk, maar iedereen heeft alles gegeven en dat moeten ze de komende jaren blijven doen. Ik ben er van overtuigd dat als iedereen bij elkaar blijft Advendo op termijn een heel goed eerste elftal heeft. Ik ga niet op zoek naar een nieuwe club. Ik richt me op mijn zoontje Colin die in de jeugd van Roosendaal speelt. En ik kan nu op zondag lekker vissen”, knipoogde Chaab tegenover Voetbalinbreda.nl.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss