Datum: zondag 19 mei 2019, 16:32 - Auteur: Redactie

Winnend Baronie ‘precies op tijd in vorm’ voor finale

Met een verdiende zege op Meerssen zondag, blijft Baronie in de race om promotie via de nacompetitie. Dat die overwinning in de Hoofdklasse B niet gepaard ging met oogstrelend voetbal bleek een understatement, maar daar had de ploeg dit keer maling aan.

Het resultaat was tenslotte het enige dat telde. Na de eerste verkennende schermutselingen was de thuisclub het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Borgers werd door de meegekomen verdediger Knops niet helemaal goed getoucheerd waarna Vermeulen even later een inzet van Sahin voor de doellijn moest weghalen. Daarna nam Baronie het heft in handen wat al snel leidde tot de openingstreffer. De fel jagende Jens Wirix ontfutselde Hanssen de bal waarna Meerssendoelman Jacobs de Bredase aanvaller binnen het zestienmetergebied onderuit schoffelde. De uitstekend leidende scheidsrechter Lensink paste de voordeelregel toe waarna Mijnhijmer de bal in het verlaten doel kon deponeren 0-1. Het was meteen ook het enige hoogtepunt uit de eerste helft die vooral rommelig aandeed.

Ook na rust hadden de Baronnen meestal het initiatief en kreeg men de gelegenheid om de score verder uit te bouwen. Een combinatie tussen Mijnhijmer en Mohammad bracht laatstgenoemde in schietpositie maar zijn poging eindigde op de voeten van de Limburgse doelman. Ook een inzet van Jens Wirix, die goed anticipeerde op een lepe pass van Mekkaoui, bracht niet het gewenste succes door goed verdedigend werk van Knops. Mekkaoui stelde doelman Jacobs met een hard schot nog maar eens op de proef, maar ook dit keer bleef het net onaangeroerd. Meerssen kon daar maar weinig tot niets tegenover stellen, mede omdat het heilige vuur bij de thuisclub ontbrak. Er moest vervolgens opnieuw een verdedigersfout aan te pas komen om Baronie definitief in veilige haven te loodsen. Dit keer ging invaller Goessens in de fout waarna Jens Wirix het karwei bekwaam wist te klaren 0-2. Het was de verdiende beloning voor een hard werkend Baronie dat daarmee tot op de laatste wedstrijddag mee strijdt om de prijzen.

Groene Ster is na de 2-1 overwinning op Alphense Boys inmiddels al de terechte kampioen. Baronie kan volgende zondag echter via een overwinning op Gemert alsnog de nacompetitie veilig stellen. Het zou een prachtig slot zijn van een onverwacht goed seizoen.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Meerssen – Baronie 0-2 (0-1)
0-1 Jorik Mijnhijmer, 0-2 Jens Wirix.