Datum: zaterdag 30 april 2022, 22:09 - Auteur: Redactie

The Gunners is koploper dankzij rampweek DESK

In een week tijd kreeg de ongenaakbare koploper DESK een strafpunt en verloor het zaterdag dik van Dongen in 4D. The Gunners zelf speelde weer slecht, maar won wel weer, zoals heel het seizoen eigenlijk en dus lijkt de stunt in de maak. SSC was zaterdag overigens het slachtoffer van late Bredase doelpunten.

Op een goed gevuld sportpark van Wijlen had The Gunners het zichtbaar lastig tegen de ploeg uit Sprang-Capelle. Een smal veld maakte het moeilijk voor de mannen uit de Haagse Beemden om goed in de wedstrijd te komen. Doordat SSC veelal de lange bal hanteerde moest er door de Bredase verdedigers veel arbeid worden verricht. Op een paar speldenprikken na konden de teams elkaar niet echt pijn doen.
Tot kort voor rust toen spits Daniël Zwanenburg met buitenkant rechts zijn teamgenoot Boris Houtzager vond die voorlangs sneed bij zijn directe tegenstander: overtreding. Hij eiste de penalty zelf op en schoot hem koeltjes binnen 0-1 waardoor The Gunners met een voorsprong aan de thee kon.

Na rust begon SSC meer te drukken en stuurde het een breekijzer van twee meter naar voren wat resulteerde in een snelle gelijkmaker. Datzelfde breekijzer kopte hem snoeihard in de kruising: 1-1. SSC kreeg kracht van de gelijkmaker en ging op zoek naar meer en kreeg zowaar de beste kansen op de 2-1, maar een sterk keepende Michael van Gastel hield The Gunners op de been. The Gunners had heel veel moeite met het fysieke spel van de thuisploeg, maar wie anders dan Zwanenburg maakte in de 80ste min de 1-2. De thuisploeg trok nog één keer alles uit de kast, maar na een diepe bal van verdediger Eljay Hoed die Paul Pedersen (samen bijna 70 jaar oud) op de goal afstuurde faalde hij niet en viel de bal binnenkant paal erin, 1-3.

The Gunners heeft de eerste plaats voorlopig overgenomen van DESK omdat zij een punt in mindering kregen na opstootjes in de burenruzie met Berkdijk. Daarnaast verloren zij later op de middag van Dongen waardoor The Gunners de eerste plaats bezet. Al met al een mooie middag. Captain Paul Pedersen (foto) sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl over de titelkansen nu. “Of we kampioen gaan worden? Dat denk ik wel. DESK gaat nog meer punten laten liggen. Die liggen zwaar onder druk en krijgen nog moeilijke tegenstanders. Ik ben teruggekeerd hier om kampioen te worden en de groep is er ook aan toe. Een paar van onze jonge gasten zijn nog nooit kampioen geworden, ze verdienen het”, aldus de geroutineerde aanvaller.

SSC ’55 – The Gunners 1-3 (0-1)
0-1 Boris Houtzager (pen.), 1-1 SSC ’55, 1-2 Daniël Zwanenburg, 1-3 Paul Pedersen.