Datum: zaterdag 9 april 2022, 17:28 - Auteur: Redactie

Winnend The Gunners stelt tweede plaats veilig bij RFC

De winst van The Gunners zaterdag op RFC betekent dat er dinsdag een periodetitel gewonnen kan worden in 4D. In Raamsdonksveer deed de Bredase hoogvlieger wat het moest doen bij de concurrent.

Het gat et de nummer 3 Dongen wordt nu groter en groter. The Gunners blijft, met uitzondering van de krakers tegen DESK, constant presteren en lijkt zich op te maken voor de nacompetitie om promotie. Sterker nog, als SCO dinsdagavond niet wint van RFC, dan is de tweede periodetitel zelfs een feit voor de ploeg van coach Brian Piris.

En dat kwam door onder meer twee goals van spits Daniël Zwanenburg (foto). Hij was even geblesseerd in het begin van het seizoen, maar legde op het gras van de fusieclub alweer zijn achtste en negende doelpunt van het seizoen binnen. Hij opende namelijk de score en zag later hoe Boris Houtzager, die in de belangstelling van JEKA zou staan, de marge verdubbelen.

Toch kwam RFC voor rust nog terug in de wedstrijd. De scheidsrechter floot voor een swalbe en gaf een pingel, die door de thuisploeg werd gescoord. Maar daarna sloeg Zwanenburg toe en was het gedaan met de spanning. Het bezoek uit Gageldonk kon op die manier comfortabel winnen en van het weekend genieten.

RFC ZA – The Gunners 1-3 (1-2)
0-1 Daniël Zwanenburg, 0-2 Boris Houtzager, 1-2 RFC ZA (pen.), 1-3 Daniël Zwanenburg.