Datum: zondag 11 december 2022, 17:49 - Auteur: Redactie

Winnend TSC ZO blijft in het spoor van koploper Emplina na ‘golazo-feestje’

TSC heeft zondag in 2D zijn titeldroom in leven gehouden vlak voor de winterstop. Bij Trinitas Oisterwijk wonnen de Oosterhouters, waardoor de tweede plek de komende tijd het voorlopige lot is.

TSC miste vandaag nog meer spelers dan de laatste tijd: Marnix van de Velden, Joury den Boogert, Tom Rijvers, Nassim Asrih en tijdens de warming up viel Vincent van Hoof ook nog eens uit. Ondanks dat, was TSC constant de betere geweest in Oisterwijk. Het kwam weliswaar met 1-0 achter, maar door een mooie aanval was daar gelijk de 1-1 van Nino Doelman. De gasten drukten door en door een pegel in het kruis vanaf de zestien door Samuel van de Haspel was het al snel 1-2. Toch waren de Oosterhouters in de omschakeling van aanval naar verdediging slordig en lieten ze veel ruimte, waardoor de 2-2 viel. Echter, de vechtlust die de blue boys toonden, leverde weer de 3-2 op door opnieuw Doelman: 2-3.

Na rust een veel beter TSC, voetballend en verdedigend gezien. Uit een corner viel een heerlijke kopbal van Bas Blokdijk, die harder kopt dan dat hij schiet, in het net. En na een cross van achteruit door de thuis-as werd het door een volley van wederom Blokdijk 2-5, wedstrijd gespeeld. Bart Dirven maakte nog de 2-6 en TSC kreeg nog de 3-6 tegen, maar dat mocht de pret niet drukken. “Een teamprestatie. Trots op het team en met een tweede plek de winterstop in. We staan vijf punten achter op de koploper, maar na de winterstop beginnen we weer completer te raken. We gaan met veel vertrouwen de tweede seizoenshelft in”, aldus de geblesseerde Ryan Snoeren tegen Voetbalinbreda.nl.

Trinitas Oisterwijk – TSC ZO 3-6 (2-3)
1-0 Trinitas Oisterwijk, 1-1 Nino Doelman, 1-2 Samuel van de Haspel, 2-2 Trinitas Oisterwijk, 2-3 Nino Doelman, 2-4 en 2-5 Bas Blokdijk, 2-6 Bart Dirven, 3-6 Trinitas Oisterwijk.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss