Datum: zondag 17 februari 2019, 18:33 - Auteur: Redactie

Worstelend WDS ’19 wint en ruikt de top drie al

Heel indrukwekkend is het allemaal nog niet, maar WDS ’19 won zondagmiddag wel weer in 4C. Laagvlieger Berkdijk werd het slachtoffer.

Maar de uitzege kwam niet zonder moeite tot stand. Wat wel in het voordeel sprak is dat de bezoekers van coach Gijs Smulders steeds het initiatief namen: Gino Mac Nack opende de score en steeds toen de thuisclub pareerde, stond er een andere Bredanaar op. Na de 1-1 was dat Bayram Avci en na de 2-2 zijn broertje Abdul.

Uiteindelijk maakte linksback Pascal de Jong de bevrijdende 2-4, alhoewel de spanning nog even terugkeerde na de 3-4. De oudste amateurclub van Breda won echter en ziet de top van de ranglijst nu wel helder. Met minder duels dan de concurrentie kunnen de Babyblauwen nog een mooi slot van het seizoen ervaren.

Reden tot euforie was er overigens niet. Captain Kevin Keehnen liet dat merken toen hij na afloop contact had met Voetbalinbreda.nl. “Vandaag waren we echt slecht. We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt.” Komend weekend kruist WDS de degens met Chaam, uit.

Berkdijk – WDS ’19 3-4 (0-1)
0-1 Gino Mac Nack, 1-1 Berkdijk, 1-2 Bayram Avci, 2-2 Berkdijk, 2-3 Abdul Avci, 2-4 Pascal de Jong, 3-4 Berkdijk.