Datum: maandag 18 april 2022, 18:32 - Auteur: Redactie

Zege op nietig SSW is hele ‘struggle’ voor TVC Breda

Koploper TVC Breda won maandagmiddag met het minimale verschil van hekkensluiter SSW, dat slechts twee punten heeft verzameld in 4C. In Tuinzigt duurde het opvallend lang voor er gescoord werd en kwamen de underdogs bijna helemaal terug.

Veruit de slechtste club van de ranglijst tegen de veruit de beste club van de ranglijst: het werd allesbehalve een rustige wandeling in het park voor TVC Breda. De ploeg uit Tuinzigt miste enkele basisspelers en dat kwam het bezoek uit Dordrecht goed uit. In de eerste helft hielden ze verrassend goed stand, maar in de tweede helft brak Gino de Goede de ban. Het doelpunt van de routinier gaf jongeling Romano Rijndorp motivatie, want de talentvolle tiener verdubbelde marge op sportpark Kwakkelhut. Geen vuiltje aan de lucht dachten de toeschouwers onder de heerlijke lentezon die scheen.

Toch kwam SSW in de slotfase nog terug tot 2-1 en moesten de Viola’s nog even akelig verdedigen om gezichtsverlies te voorkomen. Tot een daverende stunt kwamen de Zuid-Hollanders echter niet. “Het was geen beste wedstrijd van ons, maar het belangrijkste was de drie punten vandaag. We winnen het duel en dat is momenteel even het enige wat telt. Of het een struggle was? Ja”, gaf de winnende coach Johan Rijndorp na afloop toe aan Voetbalinbreda.nl. Nog meer goed nieuws: concurrent Neerlandia ’31 verloor thuis van HSC ’28, waardoor alleen Molenschot nog op een punt volgt.

TVC Breda – SSW 2-1 (0-0)
1-0 Gino de Goede, 2-0 Romano Rijndorp, 2-1 SSW.