Datum: donderdag 8 oktober 2020, 14:20 - Auteur: Redactie

Corona velt Terheijden, ook DIA en Baronie ZO balen

Vorig weekend werden er al wat competitiewedstrijden afgelast en ook dit weekend hebben ‘Bredase’ clubs last van het opgeleefde virus. Bij zondag vierdeklasser Terheijden is het chaos en in dezelfde klasse (4C) zal ook DIA niet spelen. Net als zondag Hoofdklasser Baronie kunnen zij daar echter zelf weinig aan doen.

De Terheijdense selectie is flink getroffen. Samen met De Drone Analist zou Voetbalinbreda.nl zondag een livestream verzorgen van PCP-Terheijden, omdat er geen publiek aanwezig mag zijn en het afgelopen weekend een succes was om Beek Vooruit-Bavel te volgen via onze stream op Facebook. Helaas gaat dit deze keer dus niet door, omdat er in de equipe van coach Fred Vrolijk spelers besmet zijn geraakt. “Of ik geschrokken ben? Kijk om je heen, zou jij nog schrikken? Volgens mij heeft iedereen er nu wel mee te maken, direct of indirect. Het is een bizarre tijd”, vertelt de oefenmeester, die zelf niet besmet is.

DIA zou thuis aantreden tegen SVC en vernam donderdagmiddag via Voetbal.nl pas dat er niet gevoetbald zou worden. “Met ons is niet overlegd”, zegt DIA-coach Erik van Rooij. “Vorig weekend heeft SVC al niet gevoetbald. Nu gaan er een paar spelers van ons met het tweede mee. Voor de Baronnen van coach Jurriaan van Poelje stond het thuisduel met Juliana ’31 op de rol. Net nu de Bredase koplopers in bloedvorm verkeren, gaat het allemaal niet door omdat er bij de tegenstanders ook spelers besmet zijn geraakt. “Met een vrij weekend kunnen kleine pijntje herstellen, als was het doorgaan in onze vorm ook goed geweest. Op naar volgende week”, aldus de succestrainer.