Datum: zaterdag 13 mei 2023, 17:59 - Auteur: Redactie

Zevenkapper van koploper SCO in titelstrijd: ‘Nog één finale”

In de bloedstollende titelstrijd met RFC deelde SCO zaterdag een pak rammel uit aan Irene. In 4D zijn de Oosterhouters weer koploper met een beter doelsaldo van +2.

Tegen de nieuwe hekkensluiters uit Den Hout was de derby een prooi voor de thuisclub. Na de openingsgoal van Noa Peeters (foto), die daarna geblesseerd het strijdtoneel verliet, was uitblinker Delano van Dongen verantwoordelijk voor de 2-0.

Irene kwam nog wel terug en rook zelfs aan de gelijkmaker, maar Axel Kastelijns scoorde de 3-1. Daarna ging het hard. Daan van Gils prikte de 4-1 binnen, waarna Van Dongen zijn hattrick voltooide: 6-1. Het slotakkoord was voor Niek Bergmans.

Met de laatste speelronde nog te gaan moet SCO het zelfde resultaat behalen als RFC en zorgen dat het doelsaldo beter blijft. Dan zijn de blauwen sowieso kampioen. “Nog één finale”, aldus coach Maikel Cohen tegenover Voetbalinbreda.nl.

SCO – Irene ’58 7-1 (1-0)
1-0 Noa Peeters, 2-0 Delano van Dongen, 2-1 Irene ’58, 3-1 Axel Kastelijns, 4-1 Daan van Gils, 5-1 en 6-1 Delano van Dongen, 7-1 Niek Bergmans.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss