Datum: zaterdag 23 november 2019, 16:48 - Auteur: Redactie

Baronie ZA bestormt de top drie na rake zevenklapper

De start was moeizaam in 4C, maar de nieuwe zaterdagtak van Baronie is nu aan het vlammen. Na de bekerstunt van dinsdag wist het zaterdagmiddag wederom te zegevieren. DOSKO ZA was het slachtoffer.

Bij het lager geklasseerde DOSKO konden de in vorm verkerende Baronnen niks laten liggen, maar toch nam de thuisploeg het initiatief. Al snel kreeg de club uit Bergen op Zoom een penalty, maar Sebastiaan Soll keerde de pingel. De invaller voor de geblesseerde Rick Eichelsheim deed het prima. Even later kregen de Bredanaars echter opnieuw een strafschop tegen en toen ging het wel mis: 1-0.

De gasten mochten wat later ook aanleggen voor een elf meter-trap: Benjamin Kadic bracht de stand in evenwicht en daarna bood Kevin van de Luitgaarden de voorsprong aan Baronie. Flankspeler Yassine Bitchou bepaalde de ruststand op 1-3. Na de pauze maakte DOSKO nog wel de aansluitingsgoal, maar uiteindelijk liep Baronie ver weg van de gastheer. Bitchou maakte zijn tweede van de middag en toen er nog een eigen goal viel was het gedaan: 2-5. Uiteindelijk zorgde de altijd sterk invallende Alpha Bundu met een dubbelslag voor de eclatante eindstand.

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met de winnende coach, Ricardo van den Bos. “Het begin was moeizaam, maar al met al boeken we een verdiende overwinning. Speciaal dank voor onze keeper van de JO-O19, die ons in het begin er door heen hielp met het stoppen van de penalty en verder uitstekend keepte. Hij verving onze eerste goalie, die dinsdag tijdens het gewonnen bekerduel met ONI geblesseerd raakte.” Volgend weekend kruist het steeds hoger klimmende Baronie de degens met titelkandidaat VVC ‘68.

DOSKO ZA – Baronie ZA 2-7 (1-3) 1-0 DOSKO ZA (pen.), 1-1 Benjamin Kadic (pen.), 1-2 Kevin van de Luitgaarden, 1-3 Yassine Bitchou, 2-3 DOSKO ZA, 2-4 Yassine Bitchou, 2-5 eigen doelpunt, 2-6 en 2-7 Alpha Bundu.