Datum: maandag 18 april 2022, 18:22 - Auteur: Redactie

Zieke Tijn van Galen loodst Groen-Wit voorbij HVV ’24

Groen-Wit blijft in het spoor van koploper Victoria ’03 in 3A. Maandagmiddag wonnen de Bredanaars van concurrent HVV ’24 dankzij de laatste krachtsinspanning van de niet fitte spits Tijn van Galen.

De Bredase nummer 2 van de ranglijst ontving de Zeeuwse nummer 3 voor een zeer belangrijke clash bovenin. Aan de Postillonstraat waren de belangen dus groot en nota bene Tijn van Galen (foto) opende de score. Hij was heel het Paasweekend al ziek geweest, maar stond toch aan de aftrap. Zijn basisplek bleek goud waard, want zijn goal na een half uur spelen zou de enige van de topper betekenen. In de rust werd hij al gewisseld omdat hij niet meer verder kon en na rust hield de equipe uit Princenhage het doel schoon.

De overwinning op eigen terrein werd gevierd en zorgt er voor dat Groen-Wit, dat het zonder de geschorsten Kevin de Haan en Zakaria Zerouali moest doen, stevig op de tweede plek staat. Victoria heeft een punt meer en een duel tegoed en heeft de beste papieren voor de titel, maar promotie voor de Bredanaars blijft realistisch via de nacompetitie of wellicht nog het kampioenschap. Coach Martijn van Galen sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Het is een mooie teamprestatie, ondanks de Ramadan en de warmte. De inzet was top. We zijn goed bezig.”

Groen-Wit – HVV ’24 1-0 (1-0)
1-0 Tijn van Galen.