Datum: dinsdag 8 oktober 2019, 17:24 - Auteur: Mica de Montigny

‘Zomaar drie boys uit de Haagse Beemden die Messi zagen scoren’

Zoals U gewend bent van onze hoofdredacteur verschijnt er met enige regelmaat een column. Ook dit seizoen weer. Persoonlijke ervaringen in het voetbal, gedeeld zonder zout.

Deze website is de enige reden waarom ik nog Social Media heb. Bezoekers snel informeren als er nieuwe content verschijnt, dan heb je aan Facebook en Twitter wel aardige instrumenten. Maar je tijdlijn trekt toch stiekem altijd je aandacht even. Plots zag ik een filmpje zondagavond. Gefilmd vanaf het dak van Camp Nou, althans, best hoog in de immense voetbaltempel. Het was de 4-0 van FC Barcelona tegen Sevilla. Ene Lionel Messi krult de bal fraai in de bovenhoek.

Drie gozers uit de Haagse Beemden kijken bewonderenswaardig toe. Twee juichen en applaudisseren, de ander trekt een vies gezicht, hij moet wel. Het is namelijk ex-Boeimeer-pupil Nemanja Gudelj. Afgelopen zomer maakte de beginnende voetbalnomade de overstap van Sporting Portugal naar Sevilla, na jaren in China te hebben gespeeld. Links van de Servische Bredanaar, een meter of 75 hoger, zitten Dennis Brugel en Guus van Eil.

Ook twee boys uit de Haagse Beemden. Zij maakten ooit de transfer van WDS ‘19 naar The Gunners, ook mooi. Maar dat filmpje zette me aan het denken. Wie zat nu eigenlijk beter? Gudelj bleef de hele wedstrijd op de bank en heeft überhaupt niet heel veel gespeeld nog. Zat hij zich op te eten vanwege een gebrek aan speeltijd of geniet hij zo erg van alle reizen die hij maakt in combinatie met alle indrukken die hij opdoet en al het geld op zijn bankrekening? Als een coach je niet in laat vallen, krijgt je zelfvertrouwen een deuk. Levert toch stress op. Of je nu speler van Sevilla of Advendo bent.

Zaten de twee vrienden op de tribune beter? Onbezorgd met een biertje naar Luis Suarez en Frenkie de Jong loeren met je korte mouwtjes aan? Ik denk oprecht dat Brugel en Van Eil gelukkiger waren. Geen stress, geen frustraties. Ongeacht alle miljoenen die een prof op zijn bankrekening heeft. Al die centen maken jou niet gelukkiger dan een ander. Brugel en Van Eil moeten oprecht voetbalgeluk hebben gevoeld. Boys, veel plezier in jullie vriendenteams op sportpark het Hooghuys. Gudelj: succes in Andalusië!