Datum: zondag 11 juni 2023, 16:40 - Auteur: Redactie

Zondag-tijdperk van PCP eindigt in beschamende degradatie

PCP is gedegradeerd uit de zondag vierde klasse C, maar gaat na de zomer toch op zaterdag spelen volgend seizoen. Desalniettemin is de zege van Vogelwaarde tekenend voor het sportieve drama in Brabantpark dit seizoen.

Het is treuren op sportpark Lage Kant, de klokt tikt richting vijven. Vogelwaarde en zijn meegereisde publiek zorgt voor een puike omzet in de kantine van de kleinste amateurclub van Breda. Na een doelpunt in blessuretijd, bij een 1-1-stand (doelpunt van Ika) viert het uitkamp feest.

De thuisclub van interim-coach Marco de Jong had alleen de sportieve eer om voor te vechten, maar zelfs dat lukte niet meer. Na vele personele problemen, het ontslag van trainer Lorenzo Boudewijns en een bizar slechte fase de laatste tijd, viel het doek voor PCP.

Het maakt sportief gezien niks uit, want men gaat dus op zaterdag instromen in de competitie van Boeimeer en The Gunners bijvoorbeeld. De zaterdag vierde klasse. Het enige om naar uit te kijken, want de stemming is somber. Iemand die aan boord blijft is Mustapha Houba.

De ervaren spits van de Brabantparkers spreekt met Voetbalinbreda.nl. “Het is voorbij. We focussen ons nu vol op het nieuwe seizoen, met een nieuwe selectie en nieuw beleid. We kunnen op zaterdag een nieuwe start maken. Een schone lei. We hebben dat nodig.”

PCP – Vogelwaarde 1-2 (0-1)
0-1 Vogelwaarde, 1-1 Ika, 1-2 Vogelwaarde.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss