Datum: zondag 26 september 2021, 16:55 - Auteur: Redactie

Zundert zet Groen-Wit met beide benen op de grond

In het bekertoernooi marcheerde alles prima voor Groen-Wit, maar in de zondag derde klasse bleek de eerste speelronde een lastige. Wat heet: Zundert overklaste de jonge ploeg uit Princenhage bij vlagen.

In Zundert trof Groen-Wit meteen een zeer pittige tegenstander en dat bleek wel tijdens de eerste helft, waarin de Bredanaars geen vuist konden maken op rood-zwart grondgebied. De thuisploeg zocht de kleedkamers op met een 2-0-voorsprong en bouwde die na rust uit tot een eclatante 4-0-zege. Voor verliezend coach Martijn van Galen een hard gelag: “Zundert is gewoon een goede ploeg en winnen terecht. Wij zijn een ploeg in opbouw”, vertelde de ex-profvoetballer na afloop aan Voetbalinbreda.nl.

Maar het is echt geen verrassing dat een dikke nederlaag een feit werd. De personele problemen hebben zich opgestapeld de laatste tijd. Zo is spelmaker Jonathan van Haperen naar Hoogstraten verkast, sterspeler Mouhcine Zerouali naar PCP en ook Chafik Boushaba haakt af vanwege zijn fysieke gesteldheid. Tel daarbij op dat Dirk Goudbeek een half jaar op Bonaire is, Othman Houba nog een halfjaar geschorst is en Oualid Saadouni met het Nederlands zaalvoetbal in voorbereiding is op het EK 2022.

Aan de hand van routiniers moeten de ingestroomde junioren nu meehelpen aan een nieuw Groen-Wit, dat gezien al het talent dat uit de Postillonstraat komt altijd wel weer komt bovendrijven.

Zundert – Groen-Wit 4-0 (2-0)
1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 Zundert.