Datum: zaterdag 12 oktober 2019, 16:39 - Auteur: Mica de Montigny

‘Zwevende’ Zwanenburg zet DOSKO voor schut met kwartet aan doelpunten

Aan de hand van de wederom excellerende Daniël Zwanenburg (foto) maakte The Gunners zaterdag gehakt van DOSKO in 4C. In de Haagse Beemden maakte de kleine spits vier goals.

Hij scoorde in de openingsronde tegen DHV twee goals (2-2, red.), maakte een hattrick bij VVC ’68 (5-3-zege) en dus moest The Gunners-aanvaller Zwanenburg het thuis tegen DOSKO weer laten zien. Onder druk, maar voor hem geen enkel probleem. De Rotterdamse spits, die vorig jaar op sportpark het Hooghuys belandde vanwege zijn Bredase vriendin (inmiddels ex), is een ware sensatie in Gageldonk. DOSKO, een voornamelijk met Turkse mannen gevuld team uit Bergen op Zoom, had negentig minuten lang geen antwoord op de werklust, dadendrang en het rendement van hem.

Het thuispubliek applaudisseerde voor rust al zijn handen beurs. Buitenspeler Kevin Visser opende de score, waarna Zwanenburg al rap de marge verdubbelde. Met het hoofd zorgde Dion Riemens voor de verdiende 3-0. Een ijzersterk optreden tot dan toe van coach René van Nijnatten. Na de pauze eveneens overmacht namens de thuisclub. Zwanenburg ging los. Een dieptepass liet hem oog in oog met de kleine en stevige vijandelijke keeper staan: 4-0. De 5-0 van Zwanenburg was echt imponerend. Hij nam de bal diagonaal van het DOSKO-doel aan, dribbelde naar binnen en haalde verwoestend uit. Het leer kletste knalhard in de bovenhoek: klasse.

De 6-0, zijn vierde (!) van de middag bracht zijn seizoenstotaal op negen. Alhoewel hij de kleinste man van het veld was, kopte hij een voorzet lekker binnen. Hij vierde die goal met een heuse salto (zie foto) tot grote lol van alle toeschouwers. Hij was letterlijk en figuurlijk aan het zweven. Zwanenburg is een ware sensatie aan het worden voor The Gunners, dat na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen is en op jacht gaat naar de eerste periodetitel later dit kalenderjaar. Voetbalinbreda.nl vroeg na afloop wat het recept is van Zwanenburg. “Ik heb vertrouwen, maar het is ook plezier. Puur plezier.” Volgend weekend kruisen de withemden de degens met niemand, want dan staat er een vrij weekend gepland.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina, gemaakt door onze fotograaf Jos Thommassen

The Gunners – DOSKO ZA 6-0 (3-0)
1-0 Kevin Visser, 2-0 Daniël Zwanenburg, 3-0 Dion Riemens, 4-0, 5-0 en 6-0 Daniël Zwanenburg.